Arra gondoltunk, hogy most csak valami gyors és egyszerűt készítünk. Egy kis pulykát:) És még bor is lesz benne:)
Fehérboros pulykaragu
Hozzávalók:
- 50 dkg pulykamell apró darabokra vágva
- 1 vöröshagyma
- 2 sárgarépa
- só
- frissen őrölt bors
- 2-3 evőkanál mustár
- 1 dl fehérbor
- 1 dl tejföl
- olaj vagy vaj
- a tálaláshoz: főtt rizs
Az apróra vágott hagymát a vajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a húst és fehéredésig sütjük, majd belekeverjük a felaprított sárgarépát. Pár percig pirítjuk, belekeverjük a mustárt, felöntjük a borral, megszórjuk a fűszerekkel és fedő alatt addig főzzük, amíg a hús és a répa is megpuhul. Belekeverjük a tejfölt, pár percig rotyogtatjuk, majd főtt rizzsel tálaljuk.