A legfinomabb ételek a minőségi alapanyagoknál kezdődnek

Szeretem a pulykát

Tavaszvárás pulyka módra

2019. március 11. - Szeretem a pulykát

Már nagyon várjuk a jó időt, ami egyelőre nehezen alakul, ezért a konyhában csinálunk tavaszt:) Jöjjön egy könnyű és egészséges salátába hajló pulykafogás! 

2019_02_bazsalikomos_paradicsomszo_szos_rantott_pulyka_kicsi.jpg

Bazsalikomos-paradicsomszószos rántott pulyka

Hozzávalók:

  • 50 dkg pulykamell szeletekre vágva
  • frissen őrölt fekete bors

a panírozáshoz:

  • liszt
  • tojás
  • zsemlemorzsa
  • szárított bazsalikom

a sütéshez:

  • olaj
  • a paradicsomszószhoz:
  • 40 dkg darabolt paradicsom
  • friss bazsalikom apróra vágva
  • 1 fokhagyma finomra reszelve
  • őrölt bors

a tálaláshoz: friss saláta és olívabogyó

A megmosott húst sózzuk, borsozzuk. A szárított bazsalikomot a zsemlemorzsához keverjük és a hússzeleteket bepanírozzuk, majd forró olajban kisütjük. A paradicsomszósz hozzávalóit összekeverjük és a húsra kanalazzuk. Friss salátával, olívabogyóval tálaljuk. És még elbír egy kis reszelt mozzarellát is:)

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretemapulykat.blog.hu/api/trackback/id/tr214681834

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása