A legfinomabb ételek a minőségi alapanyagoknál kezdődnek

Szeretem a pulykát

Sütőben sült sajtos fasírt

2019. február 11. - Szeretem a pulykát

Ma fasírt-nap van. Szürkés időben egy könnyen elkészíthető finom vacsora/ebéd ötlet mindnekinek, aki a szereti a pulykát:)

2019_01_sutoben_sul_sajtos_fasirt_kicsi.jpg

Sütőben sült sajtos fasírt

Hozzávalók:

  • 50 dkg darált pulykafelsőcomb
  • 1 teáskanál só
  • 1 nagy vöröshagyma
  • 1/2 evőkanál majoránna
  • 1 evőkanál pirospaprika
  • 1 evőkanál mustár
  • 2 kisebb vagy 1 nagy tojás
  • 1-2 evőkanál olaj
  • őrölt bors
  • 15 dkg reszelni való sajt
  • a tetejére: paradicsom + reszelt sajt
  • a tálaláshoz: sült krumpli

A hagymát megpucoljuk, apró kockára vágjuk és az olajban átpirítjuk. Amikor üveges, hozzáadjuk és elkeverjük benne a pirospaprikát. A húshoz adjuk a sót, a borsot, a mustárt, a majoránnát és a pirospaprikás hagymát. Belekeverjük a tojást, a sajtot majd kézzel vagy villával alaposan eldolgozzuk. Akkor jó az állaga, ha vizes kézzel golyókat, pogácsákat tudunk belőle formázni anélkül, hogy szétesne. A húsmasszából gombócokat formázunk, tűzálló tálba tesszük, ellapítjuk megszórjuk sajttal és 1-1 szelet paradicsomot teszünk rá, majd 180 fokos sütőben 25-30 perc alatt megsütjük. Melegen sült krumplival, hidegen salátával tálaljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretemapulykat.blog.hu/api/trackback/id/tr4414619818

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása