Minden kedves pulykahús rajongónak és fogysztónak Kellemes Karácsonyi Ünnepeket kívánunk! Ebből az alkalomból pedig egy igazi ünnepi receptet ajánlunk, ami bizonyára sok család karácsonyi asztalán már régóta a főfogás. Mindegy is, a lényeg, hogy finom:)
Gesztenyével töltött pulykamell
Hozzávalók 4-6 személyre:
- 1 kg szeletelt pulykamellfilé
- 50 dkg főtt gesztenye
- 1 vöröshagyma
- 10 dkg húsos szalonna
- 10 dkg vaj
- só
- őrölt bors
- továbbá: 20 dkg vékonyra szeletelt húsos szalonna
A szalonnát egymás mellé tesszük úgy, hogy kb. 30 x 30 cm-es négyzetet kapjunk.. A pulyakamellet erre fektetjük úgy, hogy a szeletek az illeszkedéseknél fedjék egymást.
A hagymát kevés vajon megpirítjuk, hozzáadjuk a felkockázott szalonnát, ropogósra sütjük. Hozzáadjuk a gesztenyét, pár percig pirítjuk. Belekeverjük maradék vajat, a fűszereket, és késes robotgéppel krémesre pürésítjük. A húsra kenjük. A szalonnával együtt feltekerjük. 180 fokon, 1 dl vizet mellé öntve, letakarva 40 percig, majd a fedelet levéve további 20 percig sütjük. 10 percet pihentetjük, majd tetszőleges körettel tálaljuk.
Tipp: hidegen szépen, vékonyan szeletelhető, így a hústekercs szendvicsbe, hidegtálakhoz is tökéletes.