A legfinomabb ételek a minőségi alapanyagoknál kezdődnek

Szeretem a pulykát

Boldog Karácsonyt kívánunk:)

2018. december 23. - Szeretem a pulykát

Minden kedves pulykahús rajongónak és fogysztónak Kellemes Karácsonyi Ünnepeket kívánunk! Ebből az alkalomból pedig egy igazi ünnepi receptet ajánlunk, ami bizonyára sok család karácsonyi asztalán már régóta a főfogás. Mindegy is, a lényeg, hogy finom:)

2018_12_gesztenyevel_toltott_pulykamell_kicsi.jpg

Gesztenyével töltött pulykamell 

Hozzávalók 4-6 személyre:

  • 1 kg szeletelt pulykamellfilé
  • 50 dkg főtt gesztenye
  • 1 vöröshagyma
  • 10 dkg húsos szalonna
  • 10 dkg vaj
  • őrölt bors
  • továbbá: 20 dkg vékonyra szeletelt húsos szalonna

A szalonnát egymás mellé tesszük úgy, hogy kb. 30 x 30 cm-es négyzetet kapjunk.. A pulyakamellet erre fektetjük úgy, hogy a szeletek az illeszkedéseknél fedjék egymást. 
A hagymát kevés vajon megpirítjuk, hozzáadjuk a felkockázott szalonnát, ropogósra sütjük. Hozzáadjuk a gesztenyét, pár percig pirítjuk. Belekeverjük maradék vajat, a fűszereket, és késes robotgéppel krémesre pürésítjük. A húsra kenjük. A szalonnával együtt feltekerjük. 180 fokon, 1 dl vizet mellé öntve, letakarva 40 percig, majd a fedelet levéve további 20 percig sütjük. 10 percet pihentetjük, majd tetszőleges körettel tálaljuk.

Tipp: hidegen szépen, vékonyan szeletelhető, így a hústekercs szendvicsbe, hidegtálakhoz is tökéletes.

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretemapulykat.blog.hu/api/trackback/id/tr1114506274

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása