A Karácsony általában (sajnos) egyet jelent azzal is, hogy azt sem tudjuk, merre áll a fejünk:) Ajándékok, bevásárlás, sütés-főzés, takarítás és még sok minden egyéb....
De ilyenkor is kell valamit az asztalra tenni, ezért most egy tényleg nagyon instant-pulykás receptet mutatunk. Ja és nem csak gyors, hanem finom is:)
Hozzávalók:
- 40 dkg pulykamell kockára vágva
- 20-30 dkg (mirelit) zöldborsó
- 1-2 lila hagyma
- só
- frissen őrölt bors
- 3 dl habtejszín
- frissen reszelt parmezánsajt
- 2 dkg vaj
- továbbá: főtt tészta
A megmosott húst a vajon pirosra sütjük, kiszedjük, félretesszük. A hagymát felkarikázzuk és a visszamaradt zsiradékon megsütjük. Hozzáadjuk a zöldborsót, felöntjük a tejszínnel és pár percig rotyogtatjuk. Beleszedjük a leszűrt tésztát, átkeverjük, hozzákeverjük a húst és a reszelt sajtot és tálaljuk.
Jó étvágyat és karácsonyi készülődést kívánunk!