A legfinomabb ételek a minőségi alapanyagoknál kezdődnek

Szeretem a pulykát

Tuti gyors ebéd a Karácsony előtti nagy sürgés-forgásban

2018. december 21. - Szeretem a pulykát

A Karácsony általában (sajnos) egyet jelent azzal is, hogy azt sem tudjuk, merre áll a fejünk:) Ajándékok, bevásárlás, sütés-főzés, takarítás és még sok minden egyéb....

De ilyenkor is kell valamit az asztalra tenni, ezért most egy tényleg nagyon instant-pulykás receptet mutatunk. Ja és nem csak gyors, hanem finom is:)

2018_12_villamvacsora_kicsi.jpg

Hozzávalók:

  • 40 dkg pulykamell kockára vágva
  • 20-30 dkg (mirelit) zöldborsó
  • 1-2 lila hagyma
  • frissen őrölt bors
  • 3 dl habtejszín
  • frissen reszelt parmezánsajt
  • 2 dkg vaj
  • továbbá: főtt tészta

A megmosott húst a vajon pirosra sütjük, kiszedjük, félretesszük. A hagymát felkarikázzuk és a visszamaradt zsiradékon megsütjük. Hozzáadjuk a zöldborsót, felöntjük a tejszínnel és pár percig rotyogtatjuk. Beleszedjük a leszűrt tésztát, átkeverjük, hozzákeverjük a húst és a reszelt sajtot és tálaljuk.

Jó étvágyat és karácsonyi készülődést kívánunk!

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretemapulykat.blog.hu/api/trackback/id/tr7614502288

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása