Ez közel sem egy megúszós kaja, tehát van vele munka bőven. DE a főzés önmagában is jó, és aki szereti, az most kiélheti magát ezzel a fogással. Laktató, finom, igazi ízorgia-bomba a sok összetevő harmóniája miatt.
A tésztát lehet helyettesíteni, pl. nokedlivel. Mit is mondhatnánk még? Sok mindent, de inkább a kezünk járjon, mint a szánk:) Úgyhogy főzésre fel!
Hagymás-gombás-paradicsomos tészta húsgombóccal
Hozzávalók 4 személyre:
a húsgombóchoz:
- 50 dkg darált pulyka felsőcomb
- 1 vöröshagyma
- só
- őrölt bors
- 1 evőkanál őrölt pirospaprika
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 szikkadt zsemle
- a sütéshez: olaj
továbbá:
- 1 vöröshagyma
- 25 dkg apró csiperke
- 2 dl tejszín
- 2 dl sűrű paradicsomlé
- 1 evőkanál szárított kakukkfű
- só
- őrölt bors
- 25 dkg tészta
- a tálaláshoz: apróra vágott snidling
A húsgombóchoz a zsemlét pár percre vízbe áztatjuk, kinyomkodjuk és a fűszerekkel és az apróra vágott hagymával a húshoz keverjük. Diónyi gombócokat formázunk és kevés olajon minden oldalát pirosra sütjük. Kiszedjük, félretesszük.
A tésztát kifőzzük, félretesszük.
A visszamaradt zsiradékon megpároljuk a felaprított hagymát, hozzákeverjük a gombát és zsírjára pirítjuk. Felöntjük a tejszínnel, a paradicsompürével, sózzuk, borsozzuk, belekeverjuk a kakukkfüvet és pár percig rotyogtatjuk. A raguba visszatesszük a húsgombócokat, pár percig főzzük, majd hozzákeverjük a tésztát. Tányérokba szedjük és friss snidlinggel megszórva tálaljuk.
JÓ étvágyat kívánunk!