A legfinomabb ételek a minőségi alapanyagoknál kezdődnek

Szeretem a pulykát

Hagymás-gombás-paradicsomos tészta húsgombóccal

2018. december 01. - Szeretem a pulykát

Ez közel sem egy megúszós kaja, tehát van vele munka bőven. DE a főzés önmagában is jó, és aki szereti, az most kiélheti magát ezzel a fogással. Laktató, finom, igazi ízorgia-bomba a sok összetevő harmóniája miatt. 

A tésztát lehet helyettesíteni, pl. nokedlivel. Mit is mondhatnánk még? Sok mindent, de inkább a kezünk járjon, mint a szánk:) Úgyhogy főzésre fel! 

Hagymás-gombás-paradicsomos tészta húsgombóccal

2018_11_hagymas-paradicsomos_teszta_husgomboccal3.jpg

Hozzávalók 4 személyre:

a húsgombóchoz:

  • 50 dkg darált pulyka felsőcomb
  • 1 vöröshagyma
  • őrölt bors
  • 1 evőkanál őrölt pirospaprika
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 szikkadt zsemle
  • a sütéshez: olaj

továbbá:

  • 1 vöröshagyma
  • 25 dkg apró csiperke
  • 2 dl tejszín
  • 2 dl sűrű paradicsomlé
  • 1 evőkanál szárított kakukkfű
  • őrölt bors
  • 25 dkg tészta
  • a tálaláshoz: apróra vágott snidling

 

A húsgombóchoz a zsemlét pár percre vízbe áztatjuk, kinyomkodjuk és a fűszerekkel és az apróra vágott hagymával a húshoz keverjük. Diónyi gombócokat formázunk és kevés olajon minden oldalát pirosra sütjük. Kiszedjük, félretesszük.

A tésztát kifőzzük, félretesszük.

A visszamaradt zsiradékon megpároljuk a felaprított hagymát, hozzákeverjük a gombát és zsírjára pirítjuk. Felöntjük a tejszínnel, a paradicsompürével, sózzuk, borsozzuk, belekeverjuk a kakukkfüvet és pár percig rotyogtatjuk. A raguba visszatesszük a húsgombócokat, pár percig főzzük, majd hozzákeverjük a tésztát. Tányérokba szedjük és friss snidlinggel megszórva tálaljuk. 

JÓ étvágyat kívánunk!

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretemapulykat.blog.hu/api/trackback/id/tr9414393224

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása