A legfinomabb ételek a minőségi alapanyagoknál kezdődnek

Szeretem a pulykát

Egy klasszikus recept, amit mindenki ismer (és szeret is:))

2018. november 02. - Szeretem a pulykát

A Hortobágyi palacsintát nem kell bemutatni senkinek sem, ez is ahány ház, annyi szokás - egy igazi klasszikus, megunhatatlan recept. Mi természetesen pulykahússal készítjük. Íme, jó étvágyat kívánunk:)

2018_10_hortobagyi_husos_palacsinta_kicsi.jpg

Hortobágyi húsos palacsinta

Hozzávalók:

  • 50 dkg pulyka felsőcombból készült pörkölt
  • 1 nagyobb tejföl (45 dkg)
  • a palacsintához: 1 tojás, 15 dkg liszt, 3 dl tej, 1 dl víz, 3 evőkanál olaj, 1 kávéskanál só
  • a tálaláshoz: tejföl és petrezselyemzöld

Simára keverjük a palacsintatészta hozzávalóit, és 5-6 palacsintát sütünk, félretesszük.

Kiszedjük a húst a szaftjából, és apróra vágjuk vagy ledaráljuk. Elkeverünk a pörköltlében a tejfölt, összeforraljuk, és annyit adunk belőle a húshoz, hogy kenhető masszát kapjunk.

Megkenjük vele a palacsintákat, és a szemben lévő széleiket behajtva batyut készítünk belőle. Tűzálló tálba egymás mellé tesszük a tekercseket, meglocsoljuk a maradék mártással, és előmelegített sütőben 200 fokon átforrósítjuk. Tálalásnál kevés tejfölt csurgatunk rá, és petrezselyemmel díszítve tálaljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretemapulykat.blog.hu/api/trackback/id/tr7714329423

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása