Ha rakott, akkor csak jó lehet:) Annyira nem bonyolult, mint aminek kinéz, de mindenesetre nagyon finom. És egyébként hidegen sem rossz.
Sajtos-rizses rakott hús
Hozzávalók:
- 18 dkg rizs
- 5 dl alaplé
- 50 dkg darált pulykafelsőcomb
- 1 vöröshagyma
- só
- őrölt bors
- olaj
- 1 evőkanál oregáno
- 1 evőkanál majoránna
- 1 evőkanál bazsalikom
- 2 dl sűrített paradicsom
továbbá:
- vaj
- 2 mozzarella gombóc (20 dkg)
- zsemlemorzsa
- reszelt sajt
A rizst az alaplében puhára főzzük. Az apróra vágott hagymát az olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a húst és fehéredésig főzzük. Megszórjuk a fűszerekkel, belekeverjük a paradicsompürét, pár percig rotyogtatjuk, majd hozzákeverjük a főtt rizst. Kevés vajjal kikenünk egy tűzálló tálat, zsemlemorzsával megszórjuk, beleöntjük a rizses hús felét, ráhalmozzuk a nagyobb darabokra vágott mozzarellát, majd erre rétegezzük a maradék rizst. Befedjük a maradék mozzarellával és reszelt sajttal és 180 fokos sütőben kb. 30 perc alatt összesütjük. Forrón, salátával tálaljuk.