A legfinomabb ételek a minőségi alapanyagoknál kezdődnek

Szeretem a pulykát

Sajtos-rizses rakott hús

2018. szeptember 17. - Szeretem a pulykát

Ha rakott, akkor csak jó lehet:) Annyira nem bonyolult, mint aminek kinéz, de mindenesetre nagyon finom. És egyébként hidegen sem rossz.

2018_09_sajtos_rizses_rakott_hus_kicsi.jpg

Sajtos-rizses rakott hús

Hozzávalók:

  • 18 dkg rizs
  • 5 dl alaplé
  • 50 dkg darált pulykafelsőcomb
  • 1 vöröshagyma
  • őrölt bors
  • olaj
  • 1 evőkanál oregáno
  • 1 evőkanál majoránna
  • 1 evőkanál bazsalikom
  • 2 dl sűrített paradicsom

továbbá:

  • vaj
  • 2 mozzarella gombóc (20 dkg)
  • zsemlemorzsa
  • reszelt sajt

 

A rizst az alaplében puhára főzzük. Az apróra vágott hagymát az olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a húst és fehéredésig főzzük. Megszórjuk a fűszerekkel, belekeverjük a paradicsompürét, pár percig rotyogtatjuk, majd hozzákeverjük a főtt rizst. Kevés vajjal kikenünk egy tűzálló tálat, zsemlemorzsával megszórjuk, beleöntjük a rizses hús felét, ráhalmozzuk a nagyobb darabokra vágott mozzarellát, majd erre rétegezzük a maradék rizst. Befedjük a maradék mozzarellával és reszelt sajttal és 180 fokos sütőben kb. 30 perc alatt összesütjük. Forrón, salátával tálaljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretemapulykat.blog.hu/api/trackback/id/tr7114244181

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása