Ínycsiklandó finomság, vendégvárónak is jó, de a családot is meg lehet vele lepni, mindenképp próbáljátok ki:)
Pulykasonkás-pulykakolbászos lepényke
Hozzávalók 6 db-hoz:
- 15 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
- 5 dkg fehér tönkölyliszt
- 1 dl langyos tejszín
- ½ dl langyos víz
- 1 teáskanál szárított élesztő
- 1 kávéskanál só
- 1 evőkanál olaj
Továbbá:
- tejföl
- ketchup
- mustár
- pulykasonka apróra vágva
- pulykakolbász apróra vágva
- 1 mozzarella (10 dkg) vékony szeletekre vágva
- 1 lila hagyma vékonyra szeletelve
- szárított oregánó
A tejszínt és a vizet elkeverjük az élesztővel, a sóval, a lisztekkel és az olajjal. Rugalmas tésztát gyúrunk belőle és letakarva 45 percig kelesztjük.
Átgyúrjuk, hat darabra vágjuk, 2-3 mm vastagra nyújtjuk, vékonyan megkenjük tejföllel vagy mustárral vagy ketchuppal. A tetejükre pakoljuk a sonkát, a kolbászt, a hagymát és a sajtot és újabb 20 percig kelesztjük, majd 180 fokon kb. 20 perc alatt pirosra sütjük. Melegen és hidegen is kínálhatjuk.