A legfinomabb ételek a minőségi alapanyagoknál kezdődnek

Szeretem a pulykát

Szuper finom vendégváró falatok

2018. szeptember 06. - Szeretem a pulykát

Ínycsiklandó finomság, vendégvárónak is jó, de a családot is meg lehet vele lepni, mindenképp próbáljátok ki:)

Pulykasonkás-pulykakolbászos lepényke

2018_09_pulyasonkas-pulykakolbaszos_lepenyke_kicsi.jpg

Hozzávalók 6 db-hoz:

  • 15 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
  • 5 dkg fehér tönkölyliszt
  • 1 dl langyos tejszín
  • ½ dl langyos víz
  • 1 teáskanál szárított élesztő
  • 1 kávéskanál só
  • 1 evőkanál olaj

Továbbá:

  • tejföl
  • ketchup
  • mustár
  • pulykasonka apróra vágva
  • pulykakolbász apróra vágva
  • 1 mozzarella (10 dkg) vékony szeletekre vágva
  • 1 lila hagyma vékonyra szeletelve
  • szárított oregánó

A tejszínt és a vizet elkeverjük az élesztővel, a sóval, a lisztekkel és az olajjal. Rugalmas tésztát gyúrunk belőle és letakarva 45 percig kelesztjük.

Átgyúrjuk, hat darabra vágjuk, 2-3 mm vastagra nyújtjuk, vékonyan megkenjük tejföllel vagy mustárral vagy ketchuppal. A tetejükre pakoljuk a sonkát, a kolbászt, a hagymát és a sajtot és újabb 20 percig kelesztjük, majd 180 fokon kb. 20 perc alatt pirosra sütjük. Melegen és hidegen is kínálhatjuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretemapulykat.blog.hu/api/trackback/id/tr9214223395

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása