Ízében és kinézetében is nyári ételt ajánlunk, frissen vagy hidegen is kitűnő fogás - ráadásul minden hozzávalót nagyon szeretünk külön-külön is, hát még így egyben:)
Citromos-bazsalikomos pulykamell
Hozzávalók
- 50 dkg pulykamell kockára vágva
- 1 gerezd zúzott fokhagyma
- 1 bio citrom
- 2 evőkanál szárított bazsalikom
- só
- őrölt bors
- 1/ dl olívaolaj
A tálaláshoz:
- friss saláta
- mozzarella (pl. mini mozzarella)
- friss bazsalikom
A pulykamellet megmossuk, leszárítjuk. A megmosott citrom héját lereszeljük, levét kinyomjuk. Belekeverjük a fűszereket, az olajat és a húst és pár órára hűtőbe tesszük.
Forró serpenyőbe öntjük a páclével együtt és pirosra sütjük. Melegen tésztával vagy tetszőleges körettel, hidegen mozzarellával, citrommal, friss salátával tálaljuk.