A legfinomabb ételek a minőségi alapanyagoknál kezdődnek

Szeretem a pulykát

Nyári végi nyári ízek

2018. augusztus 30. - Szeretem a pulykát

Ízében és kinézetében is nyári ételt ajánlunk, frissen vagy hidegen is kitűnő fogás - ráadásul minden hozzávalót nagyon szeretünk külön-külön is, hát még így egyben:)

2018_08_citromos-bazsalikomos_pulykamell_kicsi.jpg

Citromos-bazsalikomos pulykamell

Hozzávalók

  • 50 dkg pulykamell kockára vágva
  • 1 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 bio citrom
  • 2 evőkanál szárított bazsalikom
  • őrölt bors
  • 1/ dl olívaolaj

A tálaláshoz:

  • friss saláta
  • mozzarella (pl. mini mozzarella)
  • friss bazsalikom

 

A pulykamellet megmossuk, leszárítjuk. A megmosott citrom héját lereszeljük, levét kinyomjuk. Belekeverjük a fűszereket, az olajat és a húst és pár órára hűtőbe tesszük.

Forró serpenyőbe öntjük a páclével együtt és pirosra sütjük. Melegen tésztával vagy tetszőleges körettel, hidegen mozzarellával, citrommal, friss salátával tálaljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretemapulykat.blog.hu/api/trackback/id/tr8214211881

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása