Kommentár nélkül... klasszikus recept, amit könnyű megcsinálni, és ez is jó melegen-hidegen egyaránt.
Fogyasszátok!:)
Egyben sült pulykamell
Hozzávalók:
- 50 dkg pulykamell
- 2 evőkanál őrölt pirospaprika
- só
- őrölt bors
- 2 gerezd fokhagyma apróra vágva
- 25 dkg vékonyra szeletelt húsos szalonna
- 2 dkg olvasztott vaj
A pulykamellet megmossuk, leszárítjuk. A fűszereket összekeverjük és a hús minden oldalát bekenjük vele. Betekerjük a szalonnával úgy hogy a szeletek fedjék egymást. Tűzálló tálba tesszük, meglocsoljuk az olvasztott vajjal és letakarva, 180 fokon 45 percig sütjük, majd eltávolítjuk a fedőt és további 15 percig pirítjuk. Melegen is tálalhatjuk, de kihűlve vékony szeletekre is vághatjuk, így házi pulykasonkaként szendvicset is készíthetünk belőle.