A legfinomabb ételek a minőségi alapanyagoknál kezdődnek

Szeretem a pulykát

Melyik a legjobb pulykaétel? Hát persze, hogy az egyben sült pulykamell:)

2018. augusztus 23. - Szeretem a pulykát

Kommentár nélkül... klasszikus recept, amit könnyű megcsinálni, és ez is jó melegen-hidegen egyaránt. 

Fogyasszátok!:)

2018_08_egyben_sult_pulykamell_kicsi.jpg

Egyben sült pulykamell

Hozzávalók:

  • 50 dkg pulykamell
  • 2 evőkanál őrölt pirospaprika
  • őrölt bors
  • 2 gerezd fokhagyma apróra vágva
  • 25 dkg vékonyra szeletelt húsos szalonna
  • 2 dkg olvasztott vaj

A pulykamellet megmossuk, leszárítjuk. A fűszereket összekeverjük és a hús minden oldalát bekenjük vele. Betekerjük a szalonnával úgy hogy a szeletek fedjék egymást. Tűzálló tálba tesszük, meglocsoljuk az olvasztott vajjal és letakarva, 180 fokon 45 percig sütjük, majd eltávolítjuk a fedőt és további 15 percig pirítjuk. Melegen is tálalhatjuk, de kihűlve vékony szeletekre is vághatjuk, így házi pulykasonkaként szendvicset is készíthetünk belőle.

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretemapulykat.blog.hu/api/trackback/id/tr8014191307

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása