Jöjjön egy igazi klasszikus nehézbombázó, hiszen ki ne ismerné a bakonyi pulykát:)
Bakonyi pulykamell
Hozzávalók:
- 50 dkg pulykamell szeletekre vágva
- 1 vöröshagyma
- 50 dkg csiperke
- 2 evőkanál őrölt pirospaprika
- só
- őrölt bors
- 3 dl tejföl
A sütéshez:
- vaj
A tálaláshoz:
- főtt rizs
- friss saláta
A megmosott húst leszárítjuk és a vajon minden oldalát pirosra sütjük, kiszedjük, félretesszük. A zsiradékon megdinszteljük az apróra vágott hagymát, rádobjuk a felszeletelt gombát és zsírjára pirítjuk. Megszórjuk a pirospaprikával, felöntjük kb. 2 dl vízzel, sózzuk, borsozzuk, visszatesszük bele a húst és addig főzzük, amíg a hús és a gomba meg nem fő. Hozzákeverjük a tejfölt és főtt rizzsel vagy tetszőleges körettel, salátával tálaljuk