A legfinomabb ételek a minőségi alapanyagoknál kezdődnek

Szeretem a pulykát

Következő gyors receptünk: a klasszikus bakonyi pulykamell

2018. július 14. - Szeretem a pulykát

Jöjjön egy igazi klasszikus nehézbombázó, hiszen ki ne ismerné a bakonyi pulykát:) 

2018_07_bakonyi_pulykamell_kicsi.jpg

Bakonyi pulykamell

Hozzávalók:

  • 50 dkg pulykamell szeletekre vágva
  • 1 vöröshagyma
  • 50 dkg csiperke
  • 2 evőkanál őrölt pirospaprika
  • őrölt bors
  • 3 dl tejföl

A sütéshez:

  • vaj

A tálaláshoz:

  • főtt rizs
  • friss saláta

A megmosott húst leszárítjuk és a vajon minden oldalát pirosra sütjük, kiszedjük, félretesszük. A zsiradékon megdinszteljük az apróra vágott hagymát, rádobjuk a felszeletelt gombát és zsírjára pirítjuk. Megszórjuk a pirospaprikával, felöntjük kb. 2 dl vízzel, sózzuk, borsozzuk, visszatesszük bele a húst és addig főzzük, amíg a hús és a gomba meg nem fő. Hozzákeverjük a tejfölt és főtt rizzsel vagy tetszőleges körettel, salátával tálaljuk

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretemapulykat.blog.hu/api/trackback/id/tr6314101985

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása