A legfinomabb ételek a minőségi alapanyagoknál kezdődnek

Szeretem a pulykát

Édes-savanyú pulykafalatok

2018. július 11. - Szeretem a pulykát

Most sorozatban gyors, azaz 30 perces recepteket mutatunk, íme az első:

Édes-savanyú pulykafalat

2018_07_edes-savanyu_pulykafalat_kicsi.jpg

Hozzávalók:

  • 50 dkg pulykamell

A szószhoz:

  • 1 evőkanál pirított szezámolaj
  • 1 evőkanál friss gyömbér reszelve
  • 2 gerezd fokhagyma apróra vágva
  • 1 evőkanál (csípős) paprikakrém
  • 2-4 evőkanál méz
  • 2-4 evőkanál szójaszósz
  • 2 dl alaplé
  • 1 evőkanál rizsecet
  • 1 evőkanál étkezési keményítő

A sütéshez:

  • olaj

A tálaláshoz:

  • pirított szezámmag
  • újhagyma
  • főtt rizs

A szószhoz a keményítőn kívül mindent összekeverünk és összeforraljuk. A keményítőt elkeverjük pár evőkanál vízzel és a szószt besűrítjük vele. A megmosott, felkockázott húst kevés olajon pirosra sütjük, ráöntjük a szószt, átforgatjuk benne és főtt rizzsel, pirított szezámmaggal és apróra vágott újhagyma zöldjével tálaljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretemapulykat.blog.hu/api/trackback/id/tr814101959

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása