A legfinomabb ételek a minőségi alapanyagoknál kezdődnek

Szeretem a pulykát

Ínycsiklandó grillezett pulyka - mindenkinek, aki jót akar enni:)

2018. július 01. - Szeretem a pulykát

Ezzel a fogással nem lehet mellé lőni: könnyű is, finom is, grillezett is, van tészta benne, de a zöldségimádóknak sem kell nagyítóval keresgélni a tetszetős hozzávalókat. Próbáljátok ki, nem fogtok csalódni:)

2018_06_sult_paradicsomos_tesztasalata_grillezett_pulykamellel_3.jpg

Sült paradicsomos tésztasaláta grillezett pulykamellel

Hozzávalók 2 személyre:

  • 40 dkg vékonyra szeletelt pulykamell
  • 20 dkg koktélparadicsom
  • 10 dkg apró mozzarella
  • ½ dl olívaolaj
  • friss bazsalikom
  • őrölt bors
  • főtt tészta
  • a tálaláshoz:
  • friss bazsalikom
  • paradicsom

A paradicsomot megmossuk, félbe vágjuk, vágási felületükkel lefelé sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. Sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk az olajjal és 180 fokon kb. 20 percig sütjük. A paradicsomokat a tésztára szedjük, a visszamaradt olajból pár evőkanállal meglocsoljuk a húst és grillen vagy vaslapon minden oldalát pirosra sütjük. A paradicsom sütése után maradt olajjal meglocsoljuk a tésztát, belekeverjük a sajtot és a hússal, friss bazsalikommal, paradicsommal tálaljuk.

 Tipp: a tészta akár hideg is lehet, nem feltétlenül kell meleg frissen főtt tésztát használni a fogáshoz.

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretemapulykat.blog.hu/api/trackback/id/tr3214076147

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása