A legfinomabb ételek a minőségi alapanyagoknál kezdődnek

Szeretem a pulykát

Egy finom pulykás, tésztás saláta jöhet?

2018. június 29. - Szeretem a pulykát

Ismét visszatér a jó idő, legalábbis ezt ígérik, ezért mi is könnyű nyári ételt kínálunk Nektek. Jöjjön egy finom pulykás tésztasaláta, amit a citrom-petrezselyem bolondít meg.

2018_06_hideg_citromos-petrezselymes_pulykas_tesztasalata_3.jpg

Hideg citromos-petrezselymes pulykás tésztasaláta

Hozzávalók 2 személyre:

  • 40 dkg vékonyra szeletelt pulykamell
  • 2 bio citrom
  • 1 nagy csokor petrezselyemzöld
  • olívaolaj
  • őrölt bors
  • főtt tészta 

A citromot megmossuk, héját lereszeljük, levét kinyomkodjuk. A fele citromlével meglocsoljuk a megmosott, leszárított húst, 30 percre a hűtőbe tesszük, majd grillen vagy vaslapon kisütjük. Sózzuk, borsozzuk és falatnyi darabokra vágjuk. A maradék citromlét és a reszelt héjat elkeverjük pár evőkanál olívaolajban, belevegyítjük a megmosott, leszárított, apróra vágott petrezselymet és összekeverjük a hideg tésztával és a hússal. Azonnal tálalhatjuk, de ha a hűtőben pár órát állni hagyjuk, még intenzívebb ízű ételt kapunk.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretemapulykat.blog.hu/api/trackback/id/tr8314076117

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása