Ismét visszatér a jó idő, legalábbis ezt ígérik, ezért mi is könnyű nyári ételt kínálunk Nektek. Jöjjön egy finom pulykás tésztasaláta, amit a citrom-petrezselyem bolondít meg.
Hideg citromos-petrezselymes pulykás tésztasaláta
Hozzávalók 2 személyre:
- 40 dkg vékonyra szeletelt pulykamell
- 2 bio citrom
- 1 nagy csokor petrezselyemzöld
- olívaolaj
- só
- őrölt bors
- főtt tészta
A citromot megmossuk, héját lereszeljük, levét kinyomkodjuk. A fele citromlével meglocsoljuk a megmosott, leszárított húst, 30 percre a hűtőbe tesszük, majd grillen vagy vaslapon kisütjük. Sózzuk, borsozzuk és falatnyi darabokra vágjuk. A maradék citromlét és a reszelt héjat elkeverjük pár evőkanál olívaolajban, belevegyítjük a megmosott, leszárított, apróra vágott petrezselymet és összekeverjük a hideg tésztával és a hússal. Azonnal tálalhatjuk, de ha a hűtőben pár órát állni hagyjuk, még intenzívebb ízű ételt kapunk.