A legfinomabb ételek a minőségi alapanyagoknál kezdődnek

Szeretem a pulykát

Hidegen és melegen is jó - fűszeres töltött pulykamell

2018. június 15. - Szeretem a pulykát

Praktikus és finom étel következik: ez a fűszeres töltött pulykamell. Frissen főételünk is, hidegen pedig vacsora és szendvics "alkatrész" is lehet. De azok is szeretni fogják, akik a markánsabb, fűszeresebb ételeket kedvelik. 

Hozzávalók 6-8 személyre:

  • 2 kg pulykamell
  • 15 dkg cheddar vékony szeletre vágva
  • 15-20 dkg pulykamellsonka vékony szeletre vágva
  • őrölt bors
  • 1 teáskanál szárított kakukkfű
  • 1 teáskanál szárított rozmaring
  • 1 teáskanál szárított majoranna
  • 1-2 evőkanál őrölt pirospaprika
  • ½ dl olaj
  • 25 dkg húsos szalonna vékony szeletekre vágva

2018_06_fuszeres_toltott_pulykamell_3.jpg

A húst megmossuk, leszárítjuk és a hús felső felével lefelé vágódeszkára fektetjük. Éles késsel “kinyitjuk”, a kis lebenyt belülről felmetszük és balra kihajtjuk, a másik oldali vastag részt belülről bemetszük és kihajtjuk. A fűszereket összekeverjük az olajjal és a hús mindkét oldalát megkenjük vele. A belső oldalra ráfektetjük a sajtot, majd a sonkát, a húst szorosan feltekerjük. Bevonjuk a szeletelt szalonnával és tűzálló tálba tesszük, befedjük alufóliával, majd 180 fokon 70- 80 percig sütjük. Az utolsó 30 percben eltávolítjuk a fóliát és kétszer-háromszor a kifőtt zsírral meglocsoljuk. 

Jó étvágyat kívánunk!

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretemapulykat.blog.hu/api/trackback/id/tr714046102

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása