Praktikus és finom étel következik: ez a fűszeres töltött pulykamell. Frissen főételünk is, hidegen pedig vacsora és szendvics "alkatrész" is lehet. De azok is szeretni fogják, akik a markánsabb, fűszeresebb ételeket kedvelik.
Hozzávalók 6-8 személyre:
- 2 kg pulykamell
- 15 dkg cheddar vékony szeletre vágva
- 15-20 dkg pulykamellsonka vékony szeletre vágva
- só
- őrölt bors
- 1 teáskanál szárított kakukkfű
- 1 teáskanál szárított rozmaring
- 1 teáskanál szárított majoranna
- 1-2 evőkanál őrölt pirospaprika
- ½ dl olaj
- 25 dkg húsos szalonna vékony szeletekre vágva
A húst megmossuk, leszárítjuk és a hús felső felével lefelé vágódeszkára fektetjük. Éles késsel “kinyitjuk”, a kis lebenyt belülről felmetszük és balra kihajtjuk, a másik oldali vastag részt belülről bemetszük és kihajtjuk. A fűszereket összekeverjük az olajjal és a hús mindkét oldalát megkenjük vele. A belső oldalra ráfektetjük a sajtot, majd a sonkát, a húst szorosan feltekerjük. Bevonjuk a szeletelt szalonnával és tűzálló tálba tesszük, befedjük alufóliával, majd 180 fokon 70- 80 percig sütjük. Az utolsó 30 percben eltávolítjuk a fóliát és kétszer-háromszor a kifőtt zsírral meglocsoljuk.
Jó étvágyat kívánunk!