Könnyű és finom pulykamell sült a meleg nyári napokra - benne az egyik legjobb hozzávalóval: a pisztáciával!!:)
Pisztáciával, fetával töltött pulykamell

Hozzávalók 4 személyre:
- 4 vékony, nagy szelet pulykamell (kb. 50 dkg)
- 20 dkg feta sajt
- 1 marék pirított pisztácia
- 1-2 evőkanál olaj
- 8 szelet húsos szalonna
- a tálaláshoz: sült krumpli és saláta
A húst megmossuk, kiterítjük. A sajtot meglocsoljuk az olajjal, villával összetörjük és a hússzeletekre halmozzuk. Minden szeletre szórunk a pisztáciából, majd szorosan feltekerjük. A roládokat 2-2 szelet szalonnával körbetekerjük és tűzálló tálba tesszük. 180 fokon kb. 40 percig sütjük. Sütés közben párszor meglocsolhatjuk kisült szafttal. Akkor jó, ha már a szalonna is pirosra sült. Pár percig pihentetjük, majd egyben vagy felszeletelve sült krumplival, friss salátával tálaljuk.
Tipp: az ételt egyáltalán nem kell megsózni, a feta sajt és a szalonna sóssága megfelelően sóssá teszi a fogást. A hús mellé tehetünk nagyobb szeletekre vágott krumplit, amit a sütési idő alatt párszor meglocsolhatunk a hús szaftájával, így a köret és a hús is egyszerre készül el.