A legfinomabb ételek a minőségi alapanyagoknál kezdődnek

Szeretem a pulykát

Nyári ínyenc falatok ebédre vagy akár vacsorára is

2018. május 07. - Szeretem a pulykát

Könnyű és finom pulykamell sült a meleg nyári napokra - benne az egyik legjobb hozzávalóval: a pisztáciával!!:)

Pisztáciával, fetával töltött pulykamell

2018_04_pisztaciaval_fetaval_toltott_pulykamell_kicsi.jpg

Hozzávalók 4 személyre:

  • 4 vékony, nagy szelet pulykamell (kb. 50 dkg)
  • 20 dkg feta sajt
  • 1 marék pirított pisztácia
  • 1-2 evőkanál olaj
  • 8 szelet húsos szalonna
  • a tálaláshoz: sült krumpli és saláta

A húst megmossuk, kiterítjük. A sajtot meglocsoljuk az olajjal, villával összetörjük és a hússzeletekre halmozzuk. Minden szeletre szórunk a pisztáciából, majd szorosan feltekerjük. A roládokat 2-2 szelet szalonnával körbetekerjük és tűzálló tálba tesszük. 180 fokon kb. 40 percig sütjük. Sütés közben párszor meglocsolhatjuk kisült szafttal. Akkor jó, ha már a szalonna is pirosra sült. Pár percig pihentetjük, majd egyben vagy felszeletelve sült krumplival, friss salátával tálaljuk.

Tipp: az ételt egyáltalán nem kell megsózni, a feta sajt és a szalonna sóssága megfelelően sóssá teszi a fogást. A hús mellé tehetünk nagyobb szeletekre vágott krumplit, amit a sütési idő alatt párszor meglocsolhatunk a hús szaftájával, így a köret és a hús is egyszerre készül el.

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretemapulykat.blog.hu/api/trackback/id/tr4713883400

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása