A legfinomabb ételek a minőségi alapanyagoknál kezdődnek

Szeretem a pulykát

Egy klasszikus pulykás finomság:)

2018. május 04. - Szeretem a pulykát

Aki nem akar kísérletezni, vagy aki csak a megszokott ízekre vágyik, annak most jön egy klasszikus recept!

2018_04_sonkaval_sajttal_toltott_pulykamell_kicsi.jpg

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg vékonyra szeletelt pulykamell
  • 15 dkg vékonyra szeletelt pulykacomb sonka
  • 10 dkg vékonyra szeletelt ementáli sajt
  • örölt bors
  • a panírozáshoz: 3 tojás, liszt, zsemlemorzsa
  • a sütéshez: olaj
  • a tálaláshoz: friss saláta, uborkasaláta

A húst megmossuk, vékonyra klopfoljuk. Minden szeletet sózunk, ráteszünk 1-2 szelet sonkát, 1-1 szelet sajtot, összehajtjuk, hogy a hús szélei mindenhol fedjék egymást. Kicsit meg is ütögethetjük, majd először lisztbe, majd tojásba, végül zsemlemorzsába forgatjuk és közepesen forró olajban minden oldalát pirosra sütjük. Pár percig pihentetjük, majd egyben vagy felszeletelve friss salátával, uborkasalátával tálaljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretemapulykat.blog.hu/api/trackback/id/tr2513883312

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása