Hogyan lehet feldobni egy sima kolbászt? Vagy egy natúr joghurtból hogyan vált a vendégváró falatok sztárja?
Próbáljátok ki a pulykakolbászos joghurtsajt receptünket!
Hozzávalók:
- 2 l natúr joghurt
- 20-30 dkg pulykakolbász
- só
- a tálaláshoz: friss saláta (elhagyható) és snidling
Magas tál fölé helyezünk egy szűrőt kibélelve két réteg gézzel vagy egy réteg vékony vászonanyaggal. Beleöntjük a joghurtot, lefedjük hűvös helyen egy éjszakát állni hagyjuk, hogy a savó kicsepeghessen belőle. Az anyaggal összefogva átnyomkodjuk, majd visszatesszük a szűrőbe és ráteszünk egy tányért, amire nehezebb konzervet vagy edényt teszünk, hogy a maradék savót is kinyomjuk belőle. Kiszedjük a gézből, egy tálban villával átkeverjük, belekeverjük az apróra vágott kolbászt, sózzuk és golyó formára formázzuk. Friss salátával tálaljuk.
Tipp: a sajtot tovább gazdagíthatjuk apróra vágott hagymával, fűszerekkel, sonkával, stb.