A legfinomabb ételek a minőségi alapanyagoknál kezdődnek

Szeretem a pulykát

Pulykafasírt zabpehellyel

2018. március 26. - Szeretem a pulykát

pulykafasirt.png
Szerintem minden családban van egy favorit fasírt recept, amit száz közül is bárhol-bármikor felismernek a családtagok. Vagy azért mert jó fokhagymás, vagy azért mert épp csak alig hagymás, vagy azért mert óriási, vagy azért mert pici, vagy azért, mert panírozva van, vagy azért mert nincs rajta panír. A fasírt is a családi gasztro-szocializáció része, visszük kirándulásra, ott van a vendégváró asztalon, és bármikor bevethető, tökéletes vacsora.

Így van ez nálunk is, mi (is) a fokhagymás, magyaros ízvilágú fasírton nőttünk fel, ennek anyukám a mai napig nagymestere. Én viszont egy teljesen új fasírtot fedeztem fel pár éve, és most már azt mondhatom, hogy a kis családunkban ez lett az alap, és ha fasírtot emlegetünk, automatikusan erre a kicsit citrusos, zabpelyhes pulykafasírtra gondolunk. Szuper vacsora, egyszer adjatok neki egy esélyt, hátha nálatok is pont ez lesz az új tradíció!

Hozzávalók

1 kg darált pulykamell
3 gerezd fokhagyma
2 fej vöröshagyma
1 db kaliforniai paprika
1 db tojás
1 citrom reszelt héja
só, bors
3-4 evőkanál apró szemű zabpehely

A petrezselymet apróra vágjuk. A kaliforniai paprikát, a fokhagymát és a vöröshagymát is felaprítjuk (lehet akár aprítógéppel is). A húst egy tálba mérjük, hozzáadjuk a tojást, a felaprított hagymákat, a paprikát, a petrezselymet, és a zabpelyhet, majd belereszeljük a citrom héját, és sózzuk-borsozzuk. A masszából gombócokat formázunk, és kevés olajon serpenyőben vagy tepsiben megsütjük a kis húspogácsákat. Karamellizált hagymás-baconös tepsis krumplival tálaljuk.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretemapulykat.blog.hu/api/trackback/id/tr9813781406

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása