A legfinomabb ételek a minőségi alapanyagoknál kezdődnek

Szeretem a pulykát

Tepsiben sült krumpli és édesburgonya baconnel és karamellizált lila hagymával

2018. március 21. - Szeretem a pulykát

burgonya.png
Télen és tavasszal egyértelműen ez a kedvenc köretem. Tepsiben sóval-borssal, olívaolajjal meglocsolt krumpli és édesburgonya, amit aztán időről időre még egy kicsit jobban felcicomázunk. Most egy könnyű fasírt mellé készült, így nem sajnáltam belőle az anyagot: került mellé ropogósra sütött bacon, és egy kis karamellizált lila hagyma, de van, amikor még egy kis sajtot is olvasztok rá, úgy is nagyon finom. Ha tudnátok, hogy ez így milyen jó kombináció!!! Komolyan mondom, napokig elélnék rajta.

Hozzávalók

édesburgonya
krumpli
só, bors
olívaolaj
rozmaring
bacon
lila hagyma

A krumplit és az édesburgonyát meghámozzuk, feldaraboljuk. A krumplit tepsibe terítjük, sózzuk, borsozzuk, olívaolajjal locsoljuk meg, és 200 fokos sütőben kb. 50 percig sütjük, úgy, hogy közben párszor meg-megforgatjuk.

Kb. 20 -25 perc elteltével a tepsire tesszük az édesburgonya kockákat is, és sózzuk, borsozzuk, olívaolajjal locsoljuk meg őket is. (Az édesburgonyának nem kell 50 perc, rövidebb idő alatt is megsülnek.) Míg a sütő dolgozik, egy serpenyőben ropogósra pirítjuk a felszeletelt bacont, egy másik serpenyőben pedig kevés olajon megpároljuk a lila hagyma szeleteket, majd ahogy sisteregni kezdenek, lejjebb vesszük a lángot, majd kb. 20-25 percig karamellizáljuk, időnként meg-megkeverve.

Ha megsült a krumpli, a baconkockákkal és a karamellizált lila hagymával tálaljuk.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretemapulykat.blog.hu/api/trackback/id/tr213756634

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása