Hozzávalók 4 személyre
50 dkg pulykamell felkockázva
1 evőkanál vaj
1 római saláta
2-4 dkg parmezán
1 tojás
1-2 szardellafilé
olívaolaj
1 evőkanál fehér borecet
1 gerezd fokhagyma
só
frissen őrölt bors
kb. 10 dkg (teljes kiőrlésű) kenyér
A húst megmossuk, majd a vajon pirosra sütjük, félretesszük.
A dresszinghez a fokhagymát, a szardellát mozsárban krémesre törjük. A pépet tálba tesszük, hozzáadjuk a tojás sárgáját, a frissen reszelt parmezánt, az ecetet, és sózzuk, borsozzuk. Kikeverjük, majd folyamatos kevergetés közben hozzáöntjük az olajat és sűrű krémet keverünk belőle.
A felkockázott kenyeret száraz serpenyőben ropogósra pirítjuk. A salátát megmossuk, kb. 2 cm-es darabokra vágjuk, és összeforgatjuk a hússal, a dresszinggel, ezt követően a kenyérkockával megszórva tálaljuk.
Receptjeinkkel már a Foodyny oldalán is találkozhatsz, ahol további finomságok is várnak rád. Ismerj meg egy új ízvilágot!