Hozzávalók 4 személyre
a stefániához:
50 dkg darált pulykacomb
1 marék zsemlemorzsa
1 evőkanál őrölt pirospaprika
1 evőkanál őrölt feketebors
1 evőkanál szárított majoránna
só
1 marék pirított hagyma
2 gerezd fokhagyma
1 tojás
továbbá:
4 főtt tojás
25 dkg vékonyra szeletelt húsos szalonna
a krumplifőzelékhez:
50 dkg krumpli
1 kisebb vöröshagyma
2 babérlevél
só
kevés őrölt pirospaprika
2 dl tejföl
1 teáskanál ecet (elhagyható)
A stefániához a hozzávalókat összekeverjük. Szalonnával kibélelünk egy kb. 12x25 cm-es sütőtálat, a hús felét beleszedjük, rátesszük a tojásokat, majd befedjük a hússal, és ráhajtjuk a szalonnát. 180 fokos sütőben kb. 40 percig sütjük.
A megpucolt krumplit felkockázzuk és annyi vízben, amennyi éppen ellepi, a sóval és a babérlevéllel fűszerezve puhára főzzük. 3-4 evőkanálnyit kiszedünk belőle, krumplinyomóval összetörjük, és a főtt krumplihoz adjuk. Belekeverjük a tejfölt, a pirospaprikát, az ecetet és ha szükséges, kevés vízzel hígítjuk. A főzeléket a felszeletelt stefániával tálaljuk.