A legfinomabb ételek a minőségi alapanyagoknál kezdődnek

Szeretem a pulykát

Krumplifőzelék stefániával

2017. november 06. - Szeretem a pulykát

krumplifozelek_stefaniaval.png
Hozzávalók 4 személyre


a stefániához:
50 dkg darált pulykacomb
1 marék zsemlemorzsa
1 evőkanál őrölt pirospaprika
1 evőkanál őrölt feketebors
1 evőkanál szárított majoránna

1 marék pirított hagyma
2 gerezd fokhagyma
1 tojás

továbbá:
4 főtt tojás
25 dkg vékonyra szeletelt húsos szalonna

a krumplifőzelékhez:
50 dkg krumpli
1 kisebb vöröshagyma
2 babérlevél

kevés őrölt pirospaprika
2 dl tejföl
1 teáskanál ecet (elhagyható)

A stefániához a hozzávalókat összekeverjük. Szalonnával kibélelünk egy kb. 12x25 cm-es sütőtálat, a hús felét beleszedjük, rátesszük a tojásokat, majd befedjük a hússal, és ráhajtjuk a szalonnát. 180 fokos sütőben kb. 40 percig sütjük.

A megpucolt krumplit felkockázzuk és annyi vízben, amennyi éppen ellepi, a sóval és a babérlevéllel fűszerezve puhára főzzük. 3-4 evőkanálnyit kiszedünk belőle, krumplinyomóval összetörjük, és a főtt krumplihoz adjuk. Belekeverjük a tejfölt, a pirospaprikát, az ecetet és ha szükséges, kevés vízzel hígítjuk. A főzeléket a felszeletelt stefániával tálaljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretemapulykat.blog.hu/api/trackback/id/tr7213196506

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása