A legfinomabb ételek a minőségi alapanyagoknál kezdődnek

Szeretem a pulykát

Zamatos frankfurti leves

2017. október 24. - Szeretem a pulykát

frankfurti_leves.png
Hozzávalók 4-6 személyre

1 kisebb kelkáposzta
1/2 kg burgonya (tisztítva mérve)
1 nagy sárgarépa
1 nagy petrezselyemgyökér
1 vöröshagyma
1-2 gerezd fokhagyma
3 pár (füstölt) pulykavirsli
1/2 kávéskanál őrölt köménymag

1 evőkanál vaj
1 dl zsíros tejföl
késhegynyi őrölt pirospaprika

a tálaláshoz:
őrölt pirospaprika
petrezselyemzöld (elhagyható)

A vöröshagymát apró kockákra vágjuk. A burgonyát felkockázzuk, a sárgarépát, a gyökeret, a fokhagymát és a virslit felkarikázzuk. A kelkáposztát leveleire bontjuk, a vastag ereket kivágjuk, majd a leveleket csíkokra szeljük. Nagy fazékban felolvasztjuk a vajat, és megpirítjuk rajta a virslit, kiszedjük, félretesszük. A vajra tesszük a vöröshagymát, a sárgarépát, a gyökeret, beleszórjuk az őrölt köményt, és kb. 5 percig kevergetve együtt dinszteljük. Belerakjuk a fokhagymát, a burgonyát, átforgatjuk, sózzuk, és felöntjük annyi vízzel, ami ellepi. Közepes lángon félpuhára pároljuk a zöldségeket. A levest felengedjük tetszés szerinti mennyiségű vízzel, majd hozzáadjuk a kelkáposztát és a virslit.
A tejfölhöz keverjük a paprikát, és folyamatos kavargatás közben a leveshez keverjük. Pár percig még rotyogtatjuk, majd paprikával megszórva, petrezselyemzölddel díszítve tálaljuk.

Tipp: ha a virsli gluténmentes, az étel glutén- és tojásmentes lesz.

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretemapulykat.blog.hu/api/trackback/id/tr9313066962

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása