A legfinomabb ételek a minőségi alapanyagoknál kezdődnek

Szeretem a pulykát

Darált hússal töltött karfiol

2017. szeptember 18. - Szeretem a pulykát

daralthussal_toltott_karfiol.png
Hozzávalók 4 személyre

1-1,2 kg-os karfiol
50 dkg darált pulykacomb
1 zsemle
1 vöröshagyma apróra vágva
1 tojás
1 gerezd zúzott fokhagyma
1 evőkanál őrölt pirospaprika
1 kávéskanál kakukkfű
1 kávéskanál majoránna
1 kávéskanál rozmaring
1 csokor apróra vágott petrezselyemzöld

őrölt bors

a besamelhez:
5 dkg vaj
2 evőkanál (rizs)liszt
4 dl tej

őrölt bors
1 teáskanál őrölt szerecsendió
15 dkg reszelt sajt

a tetejére:
10 dkg reszelt sajt
a tálaláshoz:
petrezselyemzöld

A besamelhez megolvasztjuk a vajat, rászórjuk a lisztet, felforraljuk, felöntjük a hideg tejjel és simára keverve kiforraljuk. Belekeverjük a sajtot, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a szerecsendiót, félretesszük.
A karfiol külső, zöld leveleit levágjuk, az utolsó, zsengébb leveleket meghagyjuk. Az alsó rózsákat kivágjuk, felaprítjuk, félretesszük. Az egész karfiolt enyhén sós vízben 10 percig bő vízben előfőzzük, leszűrjük, félretesszük. A zsemlét hideg vízben áztatjuk. A húshoz keverjük a fűszereket, a hagymákat, a kicsavart zsemlét, a petrezselyemzöldet, a tojást, sózzuk, borsozzuk, belekeverjük a felaprított karfiolrózsákat.

Tűzálló tálba öntjük a mártás felét, beletesszük a karfiolt és az alsó rózsák helyére töltjük a darált húst. Leöntjük a maradék mártással és 180 fokos sütőben 30 percig sütjük, majd megszórjuk a sajttal és addig sütjük, amíg a sajt rá nem olvad. Forrón, petrezselyemzölddel megszórva tálaljuk.

Tipp: rizsliszttel készítve gluténmentes fogást kapunk.

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretemapulykat.blog.hu/api/trackback/id/tr2712872614

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása