A legfinomabb ételek a minőségi alapanyagoknál kezdődnek

Szeretem a pulykát

Citromos cukkinileves fokhagymás pulykagolyóval

2017. augusztus 28. - Szeretem a pulykát

citromos_cukkinileves.png
Hozzávalók 4 személyre

2-3 nagy cukkini
1 csokor kapor
1-2 gerezd fokhagyma
1 dl tejföl
olaj vagy zsír

frissen őrölt bors
1 citrom leve

a húsgolyóhoz:
50 dkg darált pulykahús
1 gerezd fokhagyma
1 vöröshagyma apróra vágva
2-4 evőkanál zabpehely

őrölt bors

a sütéshez:
olaj vagy zsír

a tálaláshoz:
olívaolaj
kapor
citrom

A húsgolyó hozzávalóit összegyúrjuk és a zsiradékon minden oldalát pirosra sütjük, félretesszük. A cukkinit megmossuk, és nagy lyukú reszelőn lereszeljük vagy julienre vágjuk. Lábasba tesszük, felöntjük annyi vízzel, amennyi éppen ellepi, hozzádjuk a lereszelt fokhagymát, a citrom levét, sózzuk, borsozzuk és pár perc alatt roppanósan puhára főzzük. Hozzákeverjük a tejfölt, pár percig forraljuk, tányérba szedjük, a tetejére húsgolyókat teszünk, olajjal meglocsolva, kaporral díszítve tálaljuk.

Tipp: ezt a levest főzeléknek is elkészíthetjük, ebben az esetben 1-2 evőkanál étkezési keményítővel keverjük el a tejfölt, a forró levesből 1 merőkanálnyit szedjünk hozzá, kavarjuk csomómentesre és folyamatos kavargatás közben öntsük a levesbe. Pár percig forraljuk, majd a húsgolyókkal tálaljuk az ételt.

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretemapulykat.blog.hu/api/trackback/id/tr112784616

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása