A legfinomabb ételek a minőségi alapanyagoknál kezdődnek

Szeretem a pulykát

Pulyka saslik, gluténmentesen is

2017. augusztus 20. - Szeretem a pulykát

pulykasaslik.png
Hozzávalók személyenként

20 dkg pulyka felsőcomb
4 (koktél)paradicsom
2 lila hagyma
10 dkg grillsajt vagy halloumi

a páchoz:
1/2 evőkanál szárított bazsalikom
1/2 evőkanál oregánó
őrölt bors
1 aprított fokhagyma
1 dl olívaolaj
továbbá:
4 hurkapálca


a tálaláshoz:
petrezselyemzöld

A hurkapálcákat vízbe áztatjuk.
A húst, a hagymát, a paradicsomot és a grillsajtot egyforma méretű darabra vágjuk. Az olajba keverjük a fűszereket, a húst, a sajtot és a zöldségeket. Minimum egy órára hűtőbe tesszük, majd a hurkapálcákra egyforma sorrendben felszúrjuk, megsózzuk és grillrácson vagy serpenyőben minden oldalát pirosra sütjük. Friss salátával, petrezselyemzölddel megszórva tálaljuk.

Tipp: ha gluténmentes sajttal készítjük, gluténmentes fogást kapunk.

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretemapulykat.blog.hu/api/trackback/id/tr5212710834

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása