Hozzávalók személyenként
20 dkg pulyka felsőcomb
4 (koktél)paradicsom
2 lila hagyma
10 dkg grillsajt vagy halloumi
a páchoz:
1/2 evőkanál szárított bazsalikom
1/2 evőkanál oregánó
őrölt bors
1 aprított fokhagyma
1 dl olívaolaj
továbbá:
4 hurkapálca
só
a tálaláshoz:
petrezselyemzöld
A hurkapálcákat vízbe áztatjuk.
A húst, a hagymát, a paradicsomot és a grillsajtot egyforma méretű darabra vágjuk. Az olajba keverjük a fűszereket, a húst, a sajtot és a zöldségeket. Minimum egy órára hűtőbe tesszük, majd a hurkapálcákra egyforma sorrendben felszúrjuk, megsózzuk és grillrácson vagy serpenyőben minden oldalát pirosra sütjük. Friss salátával, petrezselyemzölddel megszórva tálaljuk.
Tipp: ha gluténmentes sajttal készítjük, gluténmentes fogást kapunk.