A legfinomabb ételek a minőségi alapanyagoknál kezdődnek

Szeretem a pulykát

Pulyka lecsókolbászos, tejfölös tészta

2017. augusztus 12. - Szeretem a pulykát

pulykalecsokolbaszos_tejfolos_teszta.png
Hozzávalók 4 személyre

2-3 pulyka lecsókolbász vagy 5 pár pulykavirsli
2 vöröshagyma
2 evőkanál zsír vagy olaj
3-4 dl zsíros tejföl
4 nagyobb, érett paradicsom
1 gerezd fokhagyma
2-3 evőkanál szárított bazsalikom
1 evőkanál őrölt pirospaprika

őrölt bors
50 dkg tészta

a tálaláshoz:
friss paradicsom
friss bazsalikom (elhagyható)

Vastag aljú edényben 5 l vizet forralunk. Ha felforrt, beletesszük a tésztát, sózzuk, és újra felforraljuk, majd lefedjük, és elzárjuk alatta a gázt. Kb. 10 perc múlva, ha a tészta megpuhult, 1/2 merőkanálnyi vizet félreteszünk, a többit leöntjük róla.

A zsiradékon megsütjük a karikára vágott lecsókolbászt. A felét kiszedjük, félretesszük. A felkockázott hagymát is az edénybe tesszük, megpároljuk, felöntjük a tejföllel, belekeverjük a fűszereket, az aprított fokhagymát és a feldarabolt paradicsomot. A tészta főzővizét és a kifőtt tésztát is hozzákeverjük, pár percig főzzük, majd a félretett lecsókolbásszal, friss paradicsommal és bazsalikommal tálaljuk.

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretemapulykat.blog.hu/api/trackback/id/tr5612710842

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása