A legfinomabb ételek a minőségi alapanyagoknál kezdődnek

Szeretem a pulykát

Paradicsomos rakottas tésztaimádóknak

2017. július 11. - Szeretem a pulykát

paradicsomos_rakottas.png
Hozzávalók 4 személyre

1 nagy vöröshagyma
50 dkg darált pulykacomb
2 dl vörösbor
4 dl sűrű paradicsomlé
1-2 evőkanál szárított kakukkfű
1 evőkanál őrölt pirospaprika

őrölt bors
2 evőkanál vaj
20 dkg sajt
3 dl zsíros tejföl
főtt tészta

a tál kenéséhez: vaj

a tálaláshoz:

aprított petrezselyem (elhagyható)

A hagymát apróra vágjuk és a vajon megpároljuk. Hozzáadjuk a húst, pár percig együtt pirítjuk, majd felöntjük a borral és a paradicsomlével, megszórjuk a fűszerekkel és takaréklángon kb. fél órát rotyogtatjuk. Kivajazott tűzálló tálba öntjük a tésztát és a ragut, összekeverjük, tejföllel meglocsolva, sajttal megszórva 180 fokos sütőben kb. 30 percig sütjük, majd aprított petrezselyemmel megszórva forrón tálaljuk.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretemapulykat.blog.hu/api/trackback/id/tr7512613931

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása