A legfinomabb ételek a minőségi alapanyagoknál kezdődnek

Szeretem a pulykát

Húsgombócos zöldségleves

2017. július 03. - Szeretem a pulykát

husgombocos_zoldsegleves.png
Hozzávalók

1 nagy vöröshagyma
50 dkg zöldborsó
4 sárgarépa
1 petrezselyemgyökér
1 nagy csokor petrezselyemzöld
2 kávéskanál só
őrölt bors
2 evőkanál vaj

a csipetkéhez:
1 tojás
a tojás súlyával megegyező mennyiségű liszt
1 csipet só

a húsgombóchoz:
25 dkg darált pulykacomb

őrölt bors
pár szál apróra vágott petrezselyemzöld

a tálaláshoz:
citrom
tejföl
petrezselyemzöld
 
A felkockázott hagymát a vajon megpároljuk, hozzáadjuk a felkarikázott sárgarépát és petrezselyemgyökeret, két percig kavargatjuk. Sózzuk, borsozzuk, majd felöntjük másfél liter vízzel. Beletesszük a petrezselymet, és éppen csak gyöngyözve főzzük, amíg a zöldségek meg nem puhulnak. Ekkor hozzáadjuk a borsót. A húst sózzuk, borsozzuk, hozzákeverjük az apróra vágott petrezselymet, vizes kézzel apró golyókat formázunk, amiket a levesbe teszünk. A csipetkéhez a tojást felütjük, a sóval felverjük, majd fokozatosan hozzádolgozzuk a lisztet. Addig gyúrjuk, míg végül már nem ragad a kezünkhöz és rugalmas gombóccá áll össze. Apró darabokat csípünk le a tésztából, melyeket hüvelyk- és mutatóujjunk között megpödrünk és a forró levesbe szórjuk, majd még kb. 5 percig főzzük. A levest tányérba szedjük, tejföllel és citromlével meglocsolva tálaljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretemapulykat.blog.hu/api/trackback/id/tr3612613951

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása