Hozzávalók 2 személyre
40 dkg szeletelt pulykamell vagy pulykacomb
1 doboz ananászkonzerv (szeletelt ananászból)
2-4 evőkanál méz
2 dl ketchup
1 dl szójaszósz
1 teáskanál őrölt gyömbér
1-2 gerezd apróra vágott fokhagyma
só
őrölt bors
a sütéshez:
olaj
a tálaláshoz:
friss saláta
apróra vágott újhagyma
Az ananászt kiszedjük a dobozból, a levét mélyebb tálba öntjük és hozzákeverjük a mézet, a ketchupot, a szójaszószt, a gyömbért, a fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk és a megmosott, leszárított húst beleforgatjuk. Pár órára, de akár egy éjszakára is, a hűtőbe tesszük. Az ananászhúst külön edényben szintén a hűtőbe tesszük.
Grillen vagy serpenyőben, olajjal vékonyan bekent felületen a hús és az ananászkarikák minden oldalát pirosra sütjük, újhagymával megszórva, friss salátával tálaljuk.