A legfinomabb ételek a minőségi alapanyagoknál kezdődnek

Szeretem a pulykát

Ananászos pulykasült

2017. június 05. - Szeretem a pulykát

ananaszos_pulykasult2.png

Hozzávalók 2 személyre

40 dkg szeletelt pulykamell vagy pulykacomb
1 doboz ananászkonzerv (szeletelt ananászból)
2-4 evőkanál méz
2 dl ketchup
1 dl szójaszósz
1 teáskanál őrölt gyömbér
1-2 gerezd apróra vágott fokhagyma

őrölt bors

a sütéshez:
olaj

a tálaláshoz:
friss saláta
apróra vágott újhagyma

Az ananászt kiszedjük a dobozból, a levét mélyebb tálba öntjük és hozzákeverjük a mézet, a ketchupot, a szójaszószt, a gyömbért, a fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk és a megmosott, leszárított húst beleforgatjuk. Pár órára, de akár egy éjszakára is, a hűtőbe tesszük. Az ananászhúst külön edényben szintén a hűtőbe tesszük.
Grillen vagy serpenyőben, olajjal vékonyan bekent felületen a hús és az ananászkarikák minden oldalát pirosra sütjük, újhagymával megszórva, friss salátával tálaljuk.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretemapulykat.blog.hu/api/trackback/id/tr5912564961

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása