A legfinomabb ételek a minőségi alapanyagoknál kezdődnek

Szeretem a pulykát

Sült hús vitaminsalátával 

2021. június 21. - Szeretem a pulykát

2021_04_sult_husos_vitaminsalata_kicsi.jpg

Sült hús vitaminsalátával 

Hozzávalók:

  • 50 dkg pulykamell vékony csíkokra vágva
  • olaj

továbbá:

  • 20 dkg zöldborsó
  • 2 sárgarépa
  • 2-4 evőkanál majonéz
  • 2-4 evőkanál tejföl
  • 1 evőkanál mustár
  • pár csepp citromlé
  • a tálaláshoz: friss saláta, frissen őrölt bors

A megtisztított sárgarépát kisebb darabokra vágjuk és sós vízben pár perc alatt puhára főzzük. Kiszedjük a vízből, félretesszük. A vízben 5 percig főzzük a zöldborsót, kiszedjük, félretesszük. A húst az olajon pirosra sütjük, megsózzuk, félretesszük. A salátához a tejfölt elkeverjük a majonézzel, a mustárral, a citromlével. Beleforgatjuk a húst, a borsót és a répát, majd salátával díszített tálkákba szedve tálaljuk. 

Egytálétel a mindennapokra

 

2021_04_fuszeres_rizs_hussal_kicsi.jpg

Fűszeres rizs hússal

Hozzávalók:

  • 50 dkg pulykamell vékony csíkokra vágva
  • 1 csomag újhagyma karikára vágva
  • 20 dkg friss spenót
  • 1 kávéskanál kurkuma
  • 1 kávéskanál őrölt gyömbér
  • 10-20 dkg zöldborsó
  • 20 dkg főtt rizs
  • olaj

a tálaláshoz:

  • 2 dl tejföl
  • főtt tojás 
  • füstölt csípős pirospaprika

A húst az olajon megsütjük. Hozzáadjuk a hagymát, pár percig főzzük, majd belekeverjük a fűszereket, a spenótot és addig főzzük, amíg a spenót össze nem esik. Beleforgatjuk a rizs, meglocsoljuk a paprikával elkevert tejföllel és tojással díszítve tálaljuk. 

Tojáskrémmel töltött pulykasonka

2021_04_tojaskremmel_toltott_pulykasonka3_kicsi.jpg

Tojáskrémmel töltött pulykasonka

Hozzávalók:

  • 8 szelet pulykasonka
  • 5 főtt tojás
  • 2 evőkanál mascarpone
  • a tálaláshoz: francia saláta és snidling

A tojást késes robotgépbe tesszük a sóval és a mascarponéval és krémesre daráljuk. Habzsákba töltjük és a sonkákat betöltjük vele. A két végüket és a tetejét egy-egy krém rózsával díszítjük, megszórjuk apróra vágott snidlinggel és behűtve tálaljuk.

Olaszos pulykapaprikás

2021_04_olaszos_pulykapaprikas3_kicsi.jpg

Olaszos pulykapaprikás

Hozzávalók:

  • 50 dkg pulykamell csíkokra vágva
  • 1 vöröshagyma apróra vágva
  • 1 evőkanál őrölt pirospaprika
  • 2-4 evőkanál paradicsompüré
  • 1 evőkanál szárított oregánó
  • 1 evőkanál szárított bazsalikom
  • 1 evőkanál szárított majoránna
  • 1-2 dl tejföl
  • olaj

A hagymát az olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a húst és fehéredésig főzzük. Belekeverjük a fűszereket, és a paradicsompürét, kevés vizet adunk hozzá és addig főzzük, amíg a hús meg nem puhul. Hozzákeverjük a tejfölt, pár percig rotyogtatjuk, majd tetszőleges körettel tálaljuk. 

Cukkinis-zöldséges pulyka

Hát ez már nagyon nyári, éppen ezért szeretjük:)

2021_04_cukkinis_zoldseges_pulyka_kicsi.jpg

Cukkinis-zöldséges pulyka

Hozzávalók:

  • 50 dkg pulykamell csíkokra vágva
  • 1 cukkini gyufaszálra vágva
  • 2 sárgarépa gyufaszálra vágva
  • 1 vöröshagyma
  • 1/2 dl fehérbor
  • 1 dl tejföl
  • 1 teáskanál szárított oregánó
  • 1 teáskanál szárított rozmaring
  • 1 teáskanál szárított majoránna
  • 1 evőkanál őrölt pirospaprika
  • frissen őrölt bors
  • 1 citrom leve és finomra reszelt héja
  • olaj
  • a tálaláshoz: főtt tészta + szárított petrezselyem

A húst az olajon megpirítjuk, hozzákeverjük a hagymát és üvegesre pároljuk. Belekeverjük a bort, a fűszereket és addig főzzük amíg a hús meg nem puhul. Hozzáadjuk a répát és a cukkinit, a citromlét és a tejfölt és pár percig rotyogtatva főzzük, majd főtt tészával, szárított petrezselyemmel megszórva tálaljuk. 

Sült húsos mindentbele salátával

Már a nevében is jó, hát még az ízében:)

2021_04_sult_husos_mindentbele_salata4_kicsi.jpg

Sült húsos mindentbele salátával

Hozzávalók:

  • 50-80 dkg pulykamell vékony csíkokra vágva
  • 20 dkg zöld pesztó

a sütéshez: olaj

a salátához:

  • retek négybe vágva
  • lila hagyma felcsíkozva
  • finomra reszelt sárgarépa
  • friss saláta csíkokra vágva
  • rukkola
  • apró mozzarella sajt
  • tetszés szerinti magok

az öntethez:

  • 1-2 evőkanál zöld pesztó
  • citromos olívaolaj
  • 1 citrom frissen facsart leve

A húshoz keverjük a pesztót és 1-2 órára hűtőbe tesszük. 
A zöldségeket, a sajtot összekeverjük a citromlével, az olívával, a sóval elkevert pesztóval, félretesszük. A húst kevés plusz olajon pirosra sütjük és a salátához keverjük. Megszórjuk a frissen pirított magokkal és tálaljuk. 

"Tojásrántottás" tekercs

"Tojásrántottás" tekercs

Hozzávalók:

  • 1 csomag készre nyújtott leveles tészta
  • 2 S-es tojás
  • 3-5 evőkanál tejföl
  • 20 dkg pulykakolbász apró darabokra vágva
  • 1 lila hagyma apró darabokra vágva
  • reszelt sajt

A leveles tésztát megkenjük a tojással elkevert tejföllel, megszórjuk a hagymával és a kolbásszal. Szorosan feltekerjük mint a bejglit, majd felszeleteljük és a csigákat sütőpapírral bélelt sütőlapra tesszük. Megszórjuk reszelt sajttal és 180 fokon kb. 30 percig sütjük, majd tálaljuk. 

2021_04_tojasrantottas_tekercs3_kicsi.jpg

Savanyú tárkonyos leves

2021_04_savanyu_tarkonyos_leves2_kicsi.jpg

Savanyú tárkonyos leves

Hozzávalók:

  • 50 dkg pulykamell csíkokra vágva
  • 1 vöröshagyma apróra vágva
  • 1/2 póréhagyma karikára vágva
  • 1 liter alaplé
  • 2 dl tejszín
  • bors
  • 2 evőkanál olaj
  • 2 evőkanál szárított tárkony
  • 2-4 evőkanál tárkonyecet

A hagymát az olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a húst és fehéredésig főzzük. Felöntjük az alaplével, megszórjuk a fűszerekkel és addig főzzük, amíg a hús meg nem puhul. Belekeverjük a tejszínt, pár percig még főzzük, majd forrón tálaljuk.

Ötfűszeres pulyka pirított tésztával

Kommentár nélkül, egyszerűen jó és kész.

2021_03_otfuszeres_pulyka_piritott_tesztaval4_kicsi.jpg

Ötfűszeres pulyka pirított tésztával

Hozzávalók:

  • 50 dkg pulykamell
  • 1-2 evőkanál kínai ötfűszer fűszerkeverék
  • 2 evőkanál csípős csiliszósz
  • 2 evőkanál ketchup 
  • olaj

a tésztához:

  • 20 dkg mie tészta
  • olaj

továbbá:

  • retek négybe vágva
  • újhagyma apró darabokra vágva
  • 1-2 gerezd fokhagyma finomra reszelve
  • 2-4 cm-es friss gyömbér reszelve
  • 4 evőkanál szójaszósz
  • 4 evőkanál szezámmag olaj
  • 1 citrom leve
  • friss saláta

A húst bő, sós vízben puhára főzzük. Szálaira tépkedjük, megszórjuk a fűszerrel és olajon átforgatjuk. Hozzáadjuk a csilit és a ketchupot és pirosra sütjük. 

A tésztát pár percig főzzük, lecsepegtetjük, majd az olajban kisütjük.

A szójaszószt elkeverjük az olajjal, a citrommal, a gyömbérrel, a hagymákkal. Beleforgatjuk a retket,a  tésztát és a húst. Friss salátával köretként vagy magában tálaljuk. 

Paprikás hús házi majonézes salátával

Ezzel aztán lehet szöszmötölni, de valljuk be, jól néz ki és még finom is. És könnyű, egészséges. És még lehetne folytatni a sort:)

2021_03_paprikas_hus_hazi_majonezes_salataval_kicsi.jpg

Paprikás hús házi majonézes salátával

Hozzávalók:

a házi majonézhez:

  • 1 szalmonella ellen kezelt tojás
  • 1 csipetnyi só
  • 1 teáskanál mustár
  • 1 kávéskanál frissen facsart citromlé
  • 2 dl olaj
  • továbbá: 1 dl tejföl és 1 kávéskanál mustár

a húshoz:

  • 50 dkg csíkokra vágott pulykamell
  • 1 evőkanál füstölt pirospaprika
  • 1 teáskanál szárított oregánó
  • 1 gerezd apróra vágott fokhagyma
  • frissen őrölt bors
  • 4-6 evőkanál olaj

a salátához:

  • 1 kígyóuborka
  • 1 csokor újhagyma
  • 1 római saláta 
  • a tálaláshoz: pirított magok  

A majonézhez a hozzávalókat keskeny, magas falú edénybe tesszük, és botmixerrel, a gépet fel-le mozgatva benne, fél perc alatt összedolgozzuk. Hozzákeverjük a tejfölt és a mustárt, félretesszük. 

Az uborkát meghámozzuk, a magokat kivájjuk, felkarikázzuk. A hagymát és a salátát apróra vágjuk. Pár evőkanál majonézzel összeforgatjuk, félretesszük.

A húst beleforgatjuk a fűszerekbe és az olajba. Pirosra sütjük és a salátával, magokkal megszórva tálaljuk. 

süti beállítások módosítása