Az úgy történt, hogy egyszer csak bevillant, hogy ilyet akarunk enni. Hát nem megcsináltuk?:):)
Savanyúkáposztás pulyka
Hozzávalók:
- 50 dkg pulykamell csíkokra vágva
- 1 vöröshagyma csíkokra vágva
- 1 evőkanál őrölt pirospaprika
- 2 evőkanál tejföl
- olaj
- + az elvetemültek még kolbászt is raknak az alapba, ahogy mi:)
továbbá: savanyú káposzta
a nokedlihez:
- 10 dkg (gluténmentes) zabpehelyliszt
- 2 M-es tojás
- 1 dkg útifűmaghéj
- 18 dkg tejföl
- só
a tálaláshoz: tejföl
Az olajon a hagymát megdinszteljük, belekeverjük a pirospaprikát, a húst és addig főzzük, amíg a hús meg nem fő. Belekeverjük a savanyú káposztát, pár percig rotyogtatjuk.
A tejfölt elkeverjük a tojással, beledolgozzuk a zabpehelylisztet, az útifűmaghéjat, ízesítjük sóval. 15 percre félretesszük.
Mély lábasban vizet melegítünk, amikor lobogva forr, beleszaggatjuk a tésztát. Miután a nokedlik feljöttek a víz tetejére, további 2 percig főzzük, majd leszűrjük, lecsöpögtetjük, és összeforgatjuk káposztás hússal. Tejföllel meglocsolva tálaljuk.
És a bónusz tipp: a nokedlit nyugodtan le lehet pirítani picit zsíron, higgyétek el, nem fogjátok megbánni:)