Ismét egy olyan fogást kínálunk, amihez jó esetben minden van otthon. Egy kis megmaradt száraz kolbász is jó (nyilván a pulyka a legjobb), a zöldségből nem kell túl sok és különlegességek sem, esetleg a bulgurért kell elszaladni:)
Tehát jöjjön egy szinte hagyományosnak számító pulyka egytálétel, a mindennapokra. És azért abban egyetérthetünk, hogy még akiknek unalmas is az összeállítás, még azok sem vitatják, hogy jól néz ki, igaz?:):):)

Kolbászos-zöldséges bulgur
 
 Hozzávalók:
- 20 dkg pulykakolbász karikára vágva
 - 15 dkg zöldborsó
 - 2 nagyobb sárgarépa megpucolva, felkarikázva
 - 20 dkg apró szemű bulgur
 - 4-5 dl víz
 - 1–2 evőkanál paradicsompüré
 - 1 vöröshagyma
 - só
 - frissen őrölt fekete bors
 - olaj
 
Kevés olajon megpároljuk a megpucolt, apróra vágott hagymát, megpirítjuk a kolbászt. Hozzákeverjük a bulgurt, a sárgarépát és a zöldborsót. Ráöntjük a vizet, sózzuk, borsozzuk, felforraljuk, és addig főzzük, amíg a bulgur és a sárgarépa meg nem fő. Forrón tálaljuk.
