Elég hideg van mostanában, ami szinte dupla karantént eredményez: nem csak nem mehetünk, hanem nem is tudunk menni sehova....
A legjobb, ha ilyenkor főzünk valami finomat:) Jöjjön most egy könnyű és egészséges recept, ráadásul olyan összetevőkkel és hozzávalókkal, ami régen volt nálunk.
Keleti húsgombóc
Hozzávalók:
- 50 dkg pulyka felsőcomb darálva
- 1 kisebb vöröshagyma apróra vágva
- 2 gerezd fokhagyma apróra vágva
- 2 cm-es friss gyömbér finomra reszelve
- 1 teáskanál baharat (arab fűszer)
- só
- a sütéshez: olaj
- a tálaláshoz: főtt rizs, hummusz, friss saláta és fekete szezámmag
A hús hozzávalóit összegyúrjuk, vizes kézzel diónyi gombócokat készítünk és bő, forró olajban kisütjük. A salátát, a szezámmaggal megszórt rizs tányérra szedjük, a hummuszt a tányérra kenjük, a húst rátesszük és tálaljuk.