A legfinomabb ételek a minőségi alapanyagoknál kezdődnek

Szeretem a pulykát

Citromos-fokhagymás pulyka

2020. december 22. - Szeretem a pulykát

Ezt a laza könnyed fogást imádni fogod a nagy karácsonyi evés-ivás után! 

2020_12_citromos_fokhagymas_pulyka.jpg

Citromos-fokhagymás pulyka


Hozzávalók:

  • 50 dkg pulykamell vékony csíkokra vágva
  • 1 bio citrom
  • 1/2 póréhagyma karikára vágva
  • 2 evőkanál liszt
  • 5 dl alaplé
  • 2 gerezd fokhagyma apróra vágva
  • vaj
  • őrölt bors
  • a tálaláshoz:
  • főtt rizs
  • reszelt citromhéj
  • apróra vágott petrezselyemzöld
A hagymát a vajon megpároljuk. A húst a lisztbe forgatjuk és a vajban pirosra sütjük. Kiszedjük, félretesszük. A zsiradékba tesszük a megmosott, felkarikázott citromot és addig sütjük, amíg pirosra nem sül. Visszatesszük a húst felöntjük az alaplével, belekeverjük a fokhagymát, sózzuk, borsozzuk és addig főzzük, amíg a hús el nem készül. Citromhéjjal, petrezselyemmel megszórt rizzsel tálaljuk. Apróra vágott újhagymával is díszíthetjük. 
2020_12_citromos_fokhagymas_pulyka2.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretemapulykat.blog.hu/api/trackback/id/tr1416354384

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása