Ezt a laza könnyed fogást imádni fogod a nagy karácsonyi evés-ivás után!
Citromos-fokhagymás pulyka
Hozzávalók:
- 50 dkg pulykamell vékony csíkokra vágva
- 1 bio citrom
- 1/2 póréhagyma karikára vágva
- 2 evőkanál liszt
- 5 dl alaplé
- 2 gerezd fokhagyma apróra vágva
- vaj
- só
- őrölt bors
- a tálaláshoz:
- főtt rizs
- reszelt citromhéj
- apróra vágott petrezselyemzöld
A hagymát a vajon megpároljuk. A húst a lisztbe forgatjuk és a vajban pirosra sütjük. Kiszedjük, félretesszük. A zsiradékba tesszük a megmosott, felkarikázott citromot és addig sütjük, amíg pirosra nem sül. Visszatesszük a húst felöntjük az alaplével, belekeverjük a fokhagymát, sózzuk, borsozzuk és addig főzzük, amíg a hús el nem készül. Citromhéjjal, petrezselyemmel megszórt rizzsel tálaljuk. Apróra vágott újhagymával is díszíthetjük.
