A pulyka virsliként is isteni! Kóstoltad már? Ha nem akkor szinte kötelező ezzel a recepttel kezdened!
Virslis svéd gombasaláta
Hozzávalók:
- 2 pár pulykavirsli
- 25 dkg csiperkegomba vékonyra szeletelve
- 1 kisebb vöröshagyma apróra vágva
- 1 gerezd fokhagyma apróra vágva
- 2 dl sűrű paradicsompüré
- só
- frissen őrölt fekete bors
- 2 evőkanál olaj
- 1 evőkanál frissen facsart citromlé
- kevés cukor
Az olajon a felkarikázott virslit ropogósra sütjük, kiszedjük, félretesszük.
Megdinszteljük a kétféle hagymát. Hozzáadjuk a gombát, zsírjára pirítjuk. Belekeverjük a paradicsompürét, a fűszereket, a citromlevet, az édesítőszert, és addig pároljuk, amíg a gomba meg nem puhul. Beleforgatjuk a virslit és tálaljuk.