A keleties ízek kedvelőinek is nagy különlegesség ez a pulykaleves recept. Úgy gondolod a pulyka csak a hagyományos ízesítést kedveli? Próbáld ki ezt a kurkumás, szójaszószos kombinációt, ami garantáltan kellemes meglepetést fog okozni.
Keleti pulykaleves gombával
Hozzávalók:
- 50 dkg pulykamell apró darabokra vágva
- 1 vöröshagyma apróra vágva
- 25 dkg shiitake gomba vékonyra szeletelve
- 4 sárgarépa felkarikázva
- 1 gerezd fokhagyma apróra vágva
- 2 cm-es friss gyömbér reszelve
- 2-4 evőkanál szójaszósz
- 5 dkg rizs
- 1 teáskanál kurkuma
- só
- őrölt bors
- olaj
A hagymát az olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a gombát, zsírjára pirítjuk. Belekeverjük a húst és fehéredésig főzzük. Elkeverjük benne a sárgarépát és a rizst, pár percig pirítjuk, beletesszük a fűszereket, további pár percig kavargatjuk, majd felöntjük annyi vízzel, amennyi bőven ellepi. Addig főzzük, amíg a hús meg nem pirul és forrón tálaljuk.