A legfinomabb ételek a minőségi alapanyagoknál kezdődnek

Szeretem a pulykát

Keleti pulykaleves gombával

2020. november 25. - Szeretem a pulykát
A keleties ízek kedvelőinek is nagy különlegesség ez a pulykaleves recept. Úgy gondolod a pulyka csak a hagyományos ízesítést kedveli? Próbáld ki ezt a kurkumás, szójaszószos kombinációt, ami garantáltan kellemes meglepetést fog okozni. 
2020_11_keleti_pulykaleves_gombaval3.jpg
Keleti pulykaleves gombával
Hozzávalók:
  • 50 dkg pulykamell apró darabokra vágva
  • 1 vöröshagyma apróra vágva
  • 25 dkg shiitake gomba vékonyra szeletelve
  • 4 sárgarépa felkarikázva
  • 1 gerezd fokhagyma apróra vágva
  • 2 cm-es friss gyömbér reszelve
  • 2-4 evőkanál szójaszósz
  • 5 dkg rizs
  • 1 teáskanál kurkuma
  • őrölt bors
  • olaj
A hagymát az olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a gombát, zsírjára pirítjuk. Belekeverjük a húst és fehéredésig főzzük. Elkeverjük benne a sárgarépát és a rizst, pár percig pirítjuk, beletesszük a fűszereket, további pár percig kavargatjuk, majd felöntjük annyi vízzel, amennyi bőven ellepi. Addig főzzük, amíg a hús meg nem pirul és forrón tálaljuk.
2020_11_keleti_pulykaleves_gombaval2.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretemapulykat.blog.hu/api/trackback/id/tr7516301582

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása