Igazi különlegesség a fehérbor és a pulyka násza. Ebben a receptben egy igazán ízletes kombinációban kóstolhatod meg a pulykahúst, ami garantáltan elnyeri majd a tetszésedet.
Fehérboros egytál
Hozzávalók:
- 10 dkg vékonyra szeletelt húsos szalonna
- 50 dkg pulykamell nagyobb darabokra vágva
- 1 vöröshagyma apróra vágva
- 4 sárgarépa felkarikázva
- 2-4 dkg liszt
- só
- őrölt bors
- 1 teáskanál szárított oregánó
- 1 teáskanál szárított bazsalikom
- 1 teáskanál szárított majoránna
- 2 dl fehérbor
- alaplé
- a tálaláshoz:
- apróra vágott petrezselyemzöld
A szalonnát zsírjára pirítjuk, kiszedjük, félretesszük. A hagymát üvegesre pároljuk. A liszthez keverjük a fűszereket és a húst beleforgatjuk, majd a hagymához adjuk és pirosra sütjük. Felöntjük a borral, kb. 2 dl alaplével, hozzákeverjük a sárgarépát és addig főzzük, amíg a hús és a répa meg nem puhul. Magában vagy tetszőleges körettel tálaljuk.