A legfinomabb ételek a minőségi alapanyagoknál kezdődnek

Szeretem a pulykát

Fehérboros egytál

2020. november 16. - Szeretem a pulykát

Igazi különlegesség a fehérbor és a pulyka násza. Ebben a receptben egy igazán ízletes kombinációban kóstolhatod meg a pulykahúst, ami garantáltan elnyeri majd a tetszésedet. 

ff.jpg

Fehérboros egytál

Hozzávalók:

  • 10 dkg vékonyra szeletelt húsos szalonna
  • 50 dkg pulykamell nagyobb darabokra vágva
  • 1 vöröshagyma apróra vágva
  • 4 sárgarépa felkarikázva
  • 2-4 dkg liszt
  • őrölt bors
  • 1 teáskanál szárított oregánó
  • 1 teáskanál szárított bazsalikom
  • 1 teáskanál szárított majoránna
  • 2 dl fehérbor
  • alaplé
  • a tálaláshoz:
  • apróra vágott petrezselyemzöld


A szalonnát zsírjára pirítjuk, kiszedjük, félretesszük. A hagymát üvegesre pároljuk. A liszthez keverjük a fűszereket és a húst beleforgatjuk, majd a hagymához adjuk és pirosra sütjük. Felöntjük a borral, kb. 2 dl alaplével, hozzákeverjük a sárgarépát és addig főzzük, amíg a hús és a répa meg nem puhul. Magában vagy tetszőleges körettel tálaljuk.

f.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretemapulykat.blog.hu/api/trackback/id/tr5816286890

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása