Hmm... Egy igazán egyedi lencsefőzelék ötlet, amit akár szilveszterkor is el lehet majd sütni! A pulyka füstös zamata elképesztő ízélményt nyújt a lencsefőzelékkel kombinálva.
Zöldséges lencsefőzelék füstölt pulykával
Hozzávalók:
- 30-50 dkg füstölt pulykahús kockára vágva
- 2 vöröshagyma vékonyra szeletelve
- 1 szál halványító zeller apróra vágva
- 1 kisebb édeskömény vékonyra szeletelve
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 dl paradicsompüré
- 20 dkg lencse
- olaj
- só
- őrölt bors
- a tálaláshoz:
- édeskömény
A hagymát az olajon megpároljuk. Hozzáadjuk a zellert, a köményt és pár percig főzzük.
Hozzákeverjük a húst, az apróra vágott fokhagymát és a paradicsompürét. Kb. öt percig pirítsuk, majd hozzáadjuk a lencsét, és felöntjük annyi vízzel, amennyi éppen ellepi. Sózzuk, borsozzuk és addig főzzük, amíg a lencse meg nem puhul.
Édesköménnyel díszítve tálaljuk.