Egy igazán egészséges lakoma kerül a tányérra ezzel a kelbimbós füstölt pulyka recepttel.
Ha eddig nem szeretted a kelbimbót, a pulykával tuti, hogy ezt is imádni fogod!
Tejszínes kelbimbó füstölt pulykával
Hozzávalók:
- 50 dkg füstölt pulykahús kockára vágva
- 10 dkg apróra vágott húsos szalonna
- 50 dkg kelbimbó tisztítva, félbe vágva
- 2 dl tejszín
- 4 dkg parmezán finomra reszelve
- só
- frissen őrölt bors
A szalonnát zsírjára pirítjuk, kiszedjük, félretesszük. A zsiradékon pirosra sütjük a húst, kiszedjük, félretesszük, melegen tartjuk. A kelbimbót a visszamaradt zsiradékon megpirítjuk, felöntjük a tejszínnel, sózzuk, borsozzuk és kb. 15 percig fedő alatt főzzük.
Belekeverjük a sajtot, tányérra szedjük, a tetejére tesszük a szalonnát és a húst és tálaljuk.
