A legfinomabb ételek a minőségi alapanyagoknál kezdődnek

Szeretem a pulykát

Tejszínes kelbimbó füstölt pulykával

2020. október 21. - Szeretem a pulykát


Egy igazán egészséges lakoma kerül a tányérra ezzel a kelbimbós füstölt pulyka recepttel. 
Ha eddig nem szeretted a kelbimbót, a pulykával tuti, hogy ezt is imádni fogod! 

2020_10_tejszines_kelbimbo_fustolt_pulykaval.JPG

 

Tejszínes kelbimbó füstölt pulykával

Hozzávalók:

  • 50 dkg füstölt pulykahús kockára vágva
  • 10 dkg apróra vágott húsos szalonna
  • 50 dkg kelbimbó tisztítva, félbe vágva
  • 2 dl tejszín
  • 4 dkg parmezán finomra reszelve
  • frissen őrölt bors
A szalonnát zsírjára pirítjuk, kiszedjük, félretesszük. A zsiradékon pirosra sütjük a húst, kiszedjük, félretesszük, melegen tartjuk. A kelbimbót a visszamaradt zsiradékon megpirítjuk, felöntjük a tejszínnel, sózzuk, borsozzuk és kb. 15 percig fedő alatt főzzük.

Belekeverjük a sajtot, tányérra szedjük, a tetejére tesszük a szalonnát és a húst és tálaljuk.

2020_10_tejszines_kelbimbo_fustolt_pulykaval2.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretemapulykat.blog.hu/api/trackback/id/tr7316248964

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása