Kínában ilyet nem tudsz enni, nálunk viszont igen:) Egy nagyon finom, pikáns és fűszeres pulyka egytálétel a mai menü, jó étvágyat kívánunk:)
Kínai ötfűszeres pulykamell
Hozzávalók:
- 50 dkg pulykamell kockára vágva
- 1 nagy fej vöröshagyma apróra vágva
- 25 dkg csiperke gomba négybe vágva
- 15 dkg zöldborsó
- 1 pritamin paprika felcsíkozva
- 15 dkg sárgarépa gyufaszálra vágva
- 1 gerezd fokhagyma apróra vágva
- 1 evőkanál szárított gyömbér
- szójaszósz
- só
- őrölt bors
- 1-2 evőkanál kínai ötfűszer
- olaj
továbbá: főtt tészta
Az olajon megpároljuk a hagymát, a gombát. Hozzáadjuk a húst és fehéredésig sütjük. Meglocsoljuk a szójaszósszal, hozzákeverjük a fűszereket, a répát, a borsót és a paprikát. Pár percig rotyogtatjuk, amíg a hús meg nem fő, majd belekeverjük a tésztát, pár percig főzzük, majd tálaljuk.