A legfinomabb ételek a minőségi alapanyagoknál kezdődnek

Szeretem a pulykát

Kínai ötfűszeres pulykamell

2020. szeptember 08. - Szeretem a pulykát

Kínában ilyet nem tudsz enni, nálunk viszont igen:) Egy nagyon finom, pikáns és fűszeres pulyka egytálétel a mai menü, jó étvágyat kívánunk:)

2020_08_kinai_otfuszeres_pulykaegytal_kicsi.jpg

Kínai ötfűszeres pulykamell

Hozzávalók:

  • 50 dkg pulykamell kockára vágva
  • 1 nagy fej vöröshagyma apróra vágva
  • 25 dkg csiperke gomba négybe vágva
  • 15 dkg zöldborsó
  • 1 pritamin paprika felcsíkozva
  • 15 dkg sárgarépa gyufaszálra vágva
  • 1 gerezd fokhagyma apróra vágva
  • 1 evőkanál szárított gyömbér
  • szójaszósz
  • őrölt bors
  • 1-2 evőkanál kínai ötfűszer 
  • olaj

továbbá: főtt tészta

Az olajon megpároljuk a hagymát, a gombát. Hozzáadjuk a húst és fehéredésig sütjük. Meglocsoljuk a szójaszósszal, hozzákeverjük a fűszereket, a répát, a borsót és a paprikát. Pár percig rotyogtatjuk, amíg a hús meg nem fő, majd belekeverjük a tésztát, pár percig főzzük, majd tálaljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretemapulykat.blog.hu/api/trackback/id/tr8516185264

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása