A legfinomabb ételek a minőségi alapanyagoknál kezdődnek

Szeretem a pulykát

Nyári végi grillezés

2020. szeptember 02. - Szeretem a pulykát

Ez bizony nyári étel, a javából. Ezért itt a nyár utolsó napjaiban gondoltuk még visszacsempésszük a hangulatot, mert ezzel garantáltan jól fog telni a kerti grillezés barátokkal és/vagy a családdal. Szóval elő a faeszenet!:)

2020_08_fokhagymas_tejfolben_pacolt_pulyka_kicsi.jpg

Hozzávalók:

  • 50 dkg pulykamell 2x2 cm-es kockákra vágva
  • 2-3 dl tejföl
  • 1 gerezd fokhagyma apróra vágva
  • 2-4 evőkanál kovászos uborka lé
  • 1-2 evőkanál finomra aprított petrezselyemzöld

továbbá:

  • vízben áztatott hurkapálcák

a tálaláshoz:

  • tejföl
  • fokhagyma
  • kovászos uborka

A tejfölhöz keverjük a többi hozzávalót, beleforgatjuk a húst és egy éjszakára hűtőbe tesszük. A kovászos uborkát vékony karikákra vágjuk és egy éjszakára ezt is hűtőbe tesszük. 

A húst a pálcákra húzzuk és grillen vagy olajjal vékonyan kikent serpenyőben minden oldalát pirosra sütjük. Forrón tálaljuk a kovászos uborkával, adhatunk mellé pitát vagy tetszés szerinti köretet is. 

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretemapulykat.blog.hu/api/trackback/id/tr9116184972

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása