Nincs mit ezen magyarázni, finom és kész.
Pulykakolbászos tojásos nokedli
Hozzávalók a nokedlihez:
- 2 tojás
- 2 dl hideg víz
- só
- annyi liszt, amennyit a vizes tojás felvesz
továbbá:
- 4 tojás
- 20 dkg pulykakolbász apróra vágva
- olaj
- a tálaláshoz: őrölt pirospaprika friss saláta
A nokedli hozzávalóit összekeverjük. Akkor jó, amikor sűrű, nem folyós tésztát kapunk. Forró, lobogó vízben szaggatás után kifőzzük. Nagyobb edényben kevés olajat melegítünk, a lecsöpögtetett nokedlit bele szedjük, átkeverjük, ráöntjük a villával felvert tojást és addig kevergetjük, amíg a tojás meg nem sül. Kiszedjük, félretesszük. A visszamaradt zsiradékon a kolbászt ropogósra sütjük, belekeverjük a tojásos nokedlit, párszor átkeverjük, majd tányérra szedjük és pirospaprikával megszórva, friss salátával tálaljuk.