A legfinomabb ételek a minőségi alapanyagoknál kezdődnek

Szeretem a pulykát

Népszerű jolly-joker egytálétel:)

2020. augusztus 20. - Szeretem a pulykát

Nincs mit ezen magyarázni, finom és kész. 

2020_07_pulykakolbaszos_tojasos_nokedli_kicsi.jpg

Pulykakolbászos tojásos nokedli

Hozzávalók a nokedlihez:

  • 2 tojás
  • 2 dl hideg víz
  • annyi liszt, amennyit a vizes tojás felvesz

továbbá:

  • 4 tojás
  • 20 dkg pulykakolbász apróra vágva
  • olaj
  • a tálaláshoz: őrölt pirospaprika friss saláta

A nokedli hozzávalóit összekeverjük. Akkor jó, amikor sűrű, nem folyós tésztát kapunk. Forró, lobogó vízben szaggatás után kifőzzük. Nagyobb edényben kevés olajat melegítünk, a lecsöpögtetett nokedlit bele szedjük, átkeverjük, ráöntjük a villával felvert tojást és addig kevergetjük, amíg a tojás meg nem sül. Kiszedjük, félretesszük. A visszamaradt zsiradékon a kolbászt ropogósra sütjük, belekeverjük a tojásos nokedlit, párszor átkeverjük, majd tányérra szedjük és pirospaprikával megszórva, friss salátával tálaljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretemapulykat.blog.hu/api/trackback/id/tr8416086500

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása