A legfinomabb ételek a minőségi alapanyagoknál kezdődnek

Szeretem a pulykát

Fokhagymás pulyka bulgurral

2020. július 21. - Szeretem a pulykát

Semmi extra, de nagyon finom és könnyű elkészíteni is. Tökéletes nyári kaja:)

2020_07_fokhagymas_pulyka_bulgurral_kicsi.jpg

Fokhagymás pulyka bulgurral

Hozzávalók:

  • 1 kg apróra vágott pulykamell
  • 1 teáskanál só
  • 1 teáskanál őrölt pirospaprika
  • 1 kávéskanál szárított majoránna
  • 1 kávéskanál szárított kakukkfű
  • 1 kávéskanál szárított rozmaring
  • frissen őrölt bors
  • 1/2 dl olaj

a körethez:

  • 20 dkg bulgur
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 20 dkg zöldborsó
  • olaj

A fűszereket az olajba keverjük és. a megmosott, lecsepegtetett húst belekeverjük. Pár órára vagy egy éjszakára hűtőbe tesszük.

A hagymát felcsíkozzuk, kevés olajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a bulgurt, pár percig pirítjuk, felöntjük kétszeres mennyiségű vízzel, megsózzuk és fedő alatt puhára főzzük. A fedőt eltávolítjuk, belekeverjük a borsót és még öt percig főzzük, félretesszük.

A húst az olajon pirosra sütjük és a körettel tálaljuk. 

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretemapulykat.blog.hu/api/trackback/id/tr6015979452

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása