A legfinomabb ételek a minőségi alapanyagoknál kezdődnek

Szeretem a pulykát

Ki mondta, hogy a vörösbor csak a pörköltben jó?

2020. június 29. - Szeretem a pulykát

Pedig jó az máshogyan is, például magában:) De viccet félretéve, most egy olyan pulykás étel következik, amiben van vörösbor, mégsem pörkölt, de szenzációsan finom.

2020_06_vorosboros_husgolyo_kicsi.jpg

Vörösboros húsgolyó sült krumplival

Hozzávalók:

  • 50 dkg darált pulyka felsőcomb
  • 1 dl vörösbor
  • 1 szikkadt zsemle
  • petrezselyemzöld apróra vágva
  • 5 dkg füstölt szalonna
  • 1 tojás
  • 2 dkg vaj vagy zsír
  • a sütéshez:
  • olaj
  • a tálaláshoz: sült krumpli + reszelt sajt

A zsemlét a borba áztatjuk, kinyomkodjuk, szétmorzsoljuk. A szalonnát zsírjára pirítjuk,. Összekeverjük a húst, a zsemlét, a petrezselymet, a szalonnát, a tojást, a fűszereket, a vajat. Vizes kézzel apró gombócokat gömbölyítünk és forró olajban kisütjük. Sült krumplival, sajttal megszórva tálaljuk. 

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretemapulykat.blog.hu/api/trackback/id/tr9915948002

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása