A legfinomabb ételek a minőségi alapanyagoknál kezdődnek

Szeretem a pulykát

Ezt minden nap meg lehetne enni

2020. június 08. - Szeretem a pulykát

2020_05_hagymaszoszos_fasirt2_kicsi.jpg

Hagymaszószos fasírt


Hozzávalók:

a fasírthoz:

  • 50 dkg pulykamell darálva
  • 1 vöröshagyma apróra vágva
  • 1 gerezd fokhagyma apróra vágva
  • 2 tojás
  • 1 evőkanál zsír vagy vaj
  • 1 zsemle vízbe áztatva, kinyomkodva
  • őrölt bors

a forgatáshoz: zsemlemorzsa

a sütéshez: olaj

a szószhoz:

  • 5 dkg vaj
  • 2 vöröshagyma
  • 1 dl habtejszín
  • 1/2 l alaplé
  • 1 evőkanál dijoni mustár
  • őrölt bors
  • petrezselyemzöld

A fasírt összetevőit összegyúrjuk, vizes kézzel hagymányi gombócokat készítünk, kicsit ellapítjuk, zsemlemorzsában megforgatjuk és bő, forró olajban kisütjük.

A szószhoz a vajban üvegesre pároljuk a hagymát, belekeverjük a mustárt, a fűszereket, felöntjük a tejszínnel és az alaplével és sűrűre forraljuk, botmixerrel pürésítjük. A fasírtot a szósszal tálaljuk. 

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretemapulykat.blog.hu/api/trackback/id/tr9015736176

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása