A legfinomabb ételek a minőségi alapanyagoknál kezdődnek

Szeretem a pulykát

Szuper egyszerű és szuper finom. Kell ennél több?

2020. május 14. - Szeretem a pulykát

Már szine korog a gyomrom, ahogy meglátom a fényképet:)

Pirított kolbászos, sonkás nokedli

2020_05_piritott_kolbaszos_sonkas_nudli2_kicsi.jpg 

Hozzávalók a nokedlihez:

  • 20 dkg liszt
  • 2 L-es tojás
  • 1-1,2 dl víz

 továbbá:

  • 15 dkg pulykakolbász apróra vágva
  • 15 dkg pulykasonka apró darabokra vágva
  • zsír vagy olaj

a tálaláshoz: lila hagyma és tejföl

Mély lábasban vizet melegítünk. A tésztát összekeverjük és vágódeszkára borítjuk, majd késsel a forró, lobogó vízbe szaggatjuk. Ha feljöttek a víz tetejére, még 2-3 percig főzzük, majd kiszedjük, meglocsoljuk kevés olvasztott zsírral vagy olajjal, félretesszük.

A kolbászt és a sonkát kevés zsiradékon megpirítjuk, forrón beleforgatjuk a nokedlibe, tányérra szedjük, meglocsoljuk tejföllel, megszórjuk a hagymával és tálaljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretemapulykat.blog.hu/api/trackback/id/tr415668106

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása